Συνταγή Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου

Η μαρινάδα για το κοτόπουλο για αυτή τη συνταγή του Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ που τη χρησιμοποιώ ακόμα και όταν δεν φτιάχνω γύρο. Δοκιμάστε το μια φορά, και νομίζω ότι θα έχετε το ίδιο εμμονή με αυτό!

Αυτή είναι μια αγαπημένη συνταγή για τους αναγνώστες που περιλαμβάνεται από τη λαϊκή ζήτηση στο ντεμπούτο μου βιβλίο μαγειρικής «Dinner» !

Συνταγή Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έφτιαξα αυτόν τον ελληνικό γύρο κοτόπουλου. Αλλά τη στιγμή που το κοτόπουλο χτύπησε τη σχάρα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν «γιατί δεν το φτιάχνω πιο συχνά;;»

Η μυρωδιά είναι απίστευτη. Μπορείτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μυρίσετε σκόρδο και ρίγανη. Ξέρετε πώς μερικές φορές προσθέτετε βότανα σε πράγματα και δεν μπορείτε πραγματικά να το γευτείτε; Ή μπορείτε, αλλά είναι μια πολύ λεπτή γεύση. Σίγουρα δεν ισχύει με αυτό!!

Τι συμβαίνει στον Γρυό

Εδώ είναι τα συστατικά που συνθέτουν ένα περιτύλιγμα Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου:

  1. Μαριναρισμένο ελληνικό κοτόπουλο
  2. Tzatziki
  3. Σαλάτα αγγουριού ντομάτα
  4. Ψωμί για να τυλίγετε τους γύρους – ή χρησιμοποιήστε μικρότερες πίτες και απλώς διπλώστε τις

Υλικά μαρινάδας Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου

Εδώ είναι τι χρειάζεστε για τη μαρινάδα. Υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σκόρδο και αποξηραμένη ρίγανη . Πλήθος!!

Το γιαούρτι είναι μια μαγική μαρινάδα – είναι ένας υπέροχος φορέας γεύσης και μαλακώνει το κοτόπουλο!

Το γιαούρτι είναι το μυστικό συστατικό αυτής της συνταγής. Το οξύ στο γιαούρτι διασπά τις ίνες και έτσι όχι μόνο μαλακώνει το κοτόπουλο αλλά βοηθά επίσης τη μαρινάδα να εμποτιστεί πραγματικά στη σάρκα.

Read More  Σκόρδο Μπούτια Κοτόπουλου

Επιπλέον, το γιαούρτι κάνει αυτή τη μαρινάδα «σαν πάστα» έτσι ώστε να κολλάει στο κοτόπουλο όταν το μαγειρεύετε (σε αντίθεση με πολλές μαρινάδες που είναι αραιές). Έτσι έχετε επιπλέον γεύση!

Στο βίντεο, θα δείτε ότι το μαγειρεύω σε εσωτερικό χώρο σε τηγάνι γκριλ. Αλλά κατά τους θερμότερους μήνες, αυτό είναι ένα αγαπημένο μπάρμπεκιου!


Τι πάει στο Τζατζίκι για τον ελληνικό γύρο

Και να τι πάει στο τζατζίκι.

Ελληνικό γιαούρτι παρακαλώ! Ή τουλάχιστον ελληνικό  στυλ που είναι αυτό που χρησιμοποιώ κυρίως γιατί το βρίσκεις εύκολα στα καθημερινά σουπερμάρκετ. 🙂


Πώς να φτιάξετε ελληνικό γύρο κοτόπουλου

Και στο κομμάτι της κατασκευής!! Υπάρχουν μερικά εξαρτήματα στο Gryos – αλλά το κομμάτι κατασκευής είναι ένα τσιμπημένο!

ΥΠΕΡΟΧΟ γεύμα για γκρουπ – ετοιμαστείτε από πριν, φορτώστε!

Αυτός ο ελληνικός γύρος κοτόπουλου είναι μια πραγματικά υπέροχη συνταγή για διασκέδαση. Γιατί είναι πολύ γρήγορο στην προετοιμασία και οι άντρες μπορούν να κάνουν μπάρμπεκιου ενώ τα κορίτσια πίνουν κρασί και φλυαρούν. (Ανέκδοτο αστείο ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!)

Τότε μπορείτε απλά να απλώσετε τα πάντα στο τραπέζι. Γιατί να σκλάβετε, γυρίζοντας έναν γύρο για όλους; Κάντε τους να το κάνουν μόνοι τους!

(Λίγα ακόμη από τα αγαπημένα μου φαγητά μεγάλου σχήματος, σε στυλ DIY, περιλαμβάνουν: κεμπάπ με κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο / αρνί ντόνερ , Chicken Shawarma και Lamb Shawarma , Βιετναμέζικα μπολ με νουντλς κοτόπουλου ).

Τι να σερβίρετε στο πλάι

Σερβίρω ελληνικό γύρο κοτόπουλου ως πλήρες γεύμα από μόνο του, επειδή υπάρχει μια αξιοπρεπής ποσότητα ντομάτας και αγγουριού που χρησιμοποιείται για να γεμίσει μέσα.

Αν θέλετε να ενισχύσετε τα φρέσκα λαχανικά, μια μεγάλη λιπαρή, ζουμερή ελληνική σαλάτα θα ήταν καταπληκτικά στο θέμα! Για κάτι πιο ουσιαστικό, ειδικά αν φτιάχνετε γύρο για παρέα, δοκιμάστε  και αυτή την Ελληνική σαλάτα λεμονιού Orzo .

Read More  Slow Cooker Jambalaya

Και αν και δεν είναι ειδικά μια σαλάτα ελληνικού στιλ, αυτή η αγγουροσαλάτα με dressing σκόρδου και βότανα  Ή αυτή η κρεμώδης σαλάτα αγγουριού με dressing γιαουρτιού λεμονιού θα ήταν μια απόλαυση με αυτόν τον γύρο. Προσφέρω επίσης μια ελληνική άποψη για τη συνταγή μου για ψητή κολοκύθα με σάλτσα γιαουρτιού και κουκουνάρι (δείτε την ενότητα Ιδέες προσαρμογών) που θα ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης του Gyros.

Αν θέλετε πραγματικά να εντυπωσιάσετε, φτιάξτε γύρο χρησιμοποιώντας τις δικές σας σπιτικές περιτυλίξεις πλακέ ψωμιού . Είναι  εύκολα και γίνονται  χωρίς μαγιά!!

– Nagi x

Leave a Comment