Κρεμώδες κοτόπουλο Marsala

Το Creamy Chicken Marsala είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο που είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά! Το κρασί Marsala γίνεται μια κρεμώδης σάλτσα σε συνδυασμό με μανιτάρια για την απόλυτη αλμυρή μπουκιά. Είναι απλό και εύκολο να μαστιγώσει και σίγουρα θα είναι πιο ευχάριστο στο πλήθος!

Είμαι τόσο λάτρης των μανιταριών με σχεδόν τα πάντα. Είναι ο τέλειος σύντροφος για ζυμαρικά, σούπα, σάλτσες και σχεδόν οτιδήποτε άλλο. Αν αγαπάτε επίσης τα μανιτάρια, τότε θα λατρέψετε αυτό το κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης , αυτό το νόστιμο Skillet Creamy Chicken Mushroom Florentine και αυτό το απλό αλλά τόσο γευστικό κρεμώδες κοτόπουλο με μανιτάρια με παρμεζάνα σκόρδου .

Κοτόπουλο Marsala

Φτιάχνεις ποτέ κάτι και σκέφτεσαι, ΝΤΑΝΓΚ! Μόλις το έφτιαξα;! Αυτό το Creamy Chicken Marsala έγινε αμέσως αγαπημένο με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Η κρεμώδης σάλτσα γίνεται με γλυκό κρασί marsala και ουάου, η γεύση είναι απίστευτη. (Μην ανησυχείτε γιατί το αλκοόλ καίγεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος και είναι ασφαλές για τα παιδιά να φάνε). Το μόνο που έχετε να προσθέσετε σε αυτό είναι λίγη παχύρρευστη κρέμα, σκόρδο, μουστάρδα και voila!

Τα πάντα σχετικά με αυτό το γεύμα είναι ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. Σερβίρεται τέλεια με ψητά λαχανικά και μια απλή σαλάτα Καίσαρα . Θα μπορούσατε επίσης να το σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά al limone ή τα αγαπημένα σας noodles για ένα χορταστικό ζυμαρικό κοτόπουλου. 

Η οικογένειά μου ζητάει πάντα πουρέ πατάτας , οπότε ξέρω ότι είναι υπέροχο και με αυτούς! Αυτή η σάλτσα marsala είναι τέλεια και πάνω από ρύζι. Όπως κι αν αποφασίσετε να το σερβίρετε, θα λατρέψετε αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο με κοτόπουλο!

Read More  Τραγανό τηγανητό μπιφτέκι κοτόπουλου Henry

Συστατικά

Το βασικό συστατικό σε αυτή την κρεμώδη μαρσάλα κοτόπουλου είναι φυσικά το κρασί Marsala! Μπορείτε να βρείτε το κρασί Marsala αρκετά εύκολα και είναι τέλειο να το έχετε στο ντουλάπι σας για περισσότερες συνταγές, όπως αυτή η κρεμώδης χοιρινή marsala με σκόρδο . Μπορείτε να βρείτε τις μετρήσεις παρακάτω στην κάρτα συνταγής.

  • Στήθος κοτόπουλου: Προτιμώ να χρησιμοποιήσω στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα για αυτή τη συνταγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπούτια κοτόπουλου ή κοτολέτες κοτόπουλου.
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι: Για να καρυκεύσουμε το κοτόπουλο.
  • Ελαιόλαδο: Προτιμώ να μαγειρεύω με ελαιόλαδο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας μαγειρικό λάδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αντί.
  • Μανιτάρια: κομμένα σε λεπτές φέτες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, ώστε να ψηθούν όλα με τον ίδιο ρυθμό.
  • Οίνος Marsala: Το βασικό συστατικό! Προσθέτει όλο το σώμα και τη γεύση στη σάλτσα.
  • Ζωμός κοτόπουλου: Για να βοηθήσει στην παρασκευή της σάλτσας.
  • Heavy Whipping Cream: Αυτό είναι που κάνει αυτή τη σάλτσα τόσο πηχτή και κρεμώδη!
  • Αλεσμένη μουστάρδα: Προτιμώ να χρησιμοποιώ αλεσμένη μουστάρδα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υγρή μουστάρδα. Ή θα μπορούσατε να το αφήσετε εντελώς έξω εάν η οικογένειά σας δεν αρέσει στη γεύση μουστάρδας.
  • Σκόνη σκόρδου: Για να προσθέσετε στο βάθος της σάλτσας.
  • Μαϊντανός : Φρέσκος, για γαρνίρισμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρέσκο ​​θυμάρι.

Συνταγή με κρεμώδη κοτόπουλο Marsala

Αυτή η κρεμώδης συνταγή μαρσάλα κοτόπουλου είναι λίγο πολύ εύκολη όσο γίνεται! Μην σας τρομάζει το μαγείρεμα με κρασί, κράτησα αυτή τη συνταγή τόσο απλή που θα μπορούσε να την κάνει ο καθένας. Αν προτιμάτε να μαγειρεύετε χωρίς κρασί, μοιράζομαι τις αντικαταστάσεις μου παρακάτω στο κουτί συμβουλών.

Read More  Slow Cooker Jambalaya

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο: Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί παντού. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Φτιάξτε τη σάλτσα: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το κρασί marsala και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στο αλκοόλ να καεί. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη βαριά σαντιγί, την αλεσμένη μουστάρδα και τη σκόνη σκόρδου. 

Πυκνώστε τη σάλτσα και σερβίρετε: Βράστε και μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να πήζει. Ξαναβάζουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για περίπου 1-2 λεπτά.

AD

Συμβουλές για την παρασκευή κρεμώδους κοτόπουλου Marsala

Αυτή η κρεμώδης συνταγή μαρσάλα κοτόπουλου είναι εξαιρετικά εύκολη, αλλά πάντα μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω μερικές προσωπικές συμβουλές που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια από το μαγείρεμα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν φτιάχνετε αυτή τη συνταγή.

Κόβοντας το στήθος στη μέση: Μου αρέσει να κόβω το στήθος κοτόπουλου στη μέση ή να το αγοράζω σε λεπτές φέτες για να ψηθούν γρήγορα και εύκολα. Τοποθετήστε το μισό στήθος κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής, με επίπεδη/λεία πλευρά προς τα κάτω. 

Βάλτε την παλάμη του χεριού σας που δεν κόβετε στην κορυφή του στήθους και, χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε αργά οριζόντια το στήθος, ξεκινώντας με το κόψιμο στη μακριά, χοντρή πλευρά.

Επιλέγοντας ένα κρασί Marsala: Το Marsala είναι ένα ιταλικό ενισχυμένο κρασί με καπνιστή, βαθιά γεύση. Όταν φτιάχνετε αλμυρά πιάτα όπως κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο Marsala, η ξηρή Marsala είναι η κλασική επιλογή. όταν φτιάχνετε επιδόρπια, χρησιμοποιείται γενικά το γλυκό Marsalis. 

Read More  Μπισκότα καλαμποκιού (Crumble Coppice)

Το κρασί Marsala είναι ένα ενισχυμένο κρασί από τη Σικελία με βαθιά γεύση και χρησιμοποιείται σε αυτή τη σάλτσα για να δημιουργήσει μια καραμελωμένη πλούσια γεύση. Όταν φτιάχνετε αλμυρά πιάτα όπως το Chicken Marsala, το dry Marsala είναι η καλύτερη επιλογή.

Εναλλακτική λύση κρασιού: Εάν δεν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε ξηρό κρασί marsala σε αυτή τη συνταγή ή δεν θέλετε να αγοράσετε ένα μπουκάλι μόνο για αυτό, σας έχω καλύψει! Εδώ είναι μερικές υποκαταστάσεις που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αντ ‘αυτού: 1/4 φλιτζάνι χυμό λευκού σταφυλιού, 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σέρι.

Leave a Comment