Ψητά καρότα σκόρδου με μέλι καφέ βουτύρου

Το ψητό καφέ βούτυρο με μέλι καρότα σκόρδου είναι το τέλειο συνοδευτικό. Ψημένα στην τρυφερή τελειότητα στην πιο απίστευτη σάλτσα, θα γίνουν αμέσως ένα νέο αγαπημένο! 

Λατρεύω αυτά τα δοκιμασμένα και αληθινά καρότα! Είναι ένα συνοδευτικό που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ μαζί με αυτά τα πράσινα φασόλια με μπέικον , ψητό κουνουπίδι παρμεζάνας και πουρέ πατάτας με βότανα σκόρδου !

Ψητά καρότα σκόρδου με μέλι καφέ βουτύρου

Ένα καλό συνοδευτικό είναι ο τέλειος τρόπος για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε δείπνο. Λατρεύω αυτά τα καρότα γιατί το γλάσο καφέ βουτύρου τα πηγαίνει πραγματικά στο επόμενο επίπεδο!

 Η γεύση είναι τόσο νόστιμη και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Επιπλέον, είναι ΤΟΣΟ εύκολο να γίνουν! Έχει καλή γεύση και είναι εύκολο να το φτιάξετε είναι ένα win-win! Θέλω να πω, δεν γίνεται πολύ καλύτερο από αυτό! Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα , αυτά τα ψωμάκια και αυτά τα σπαράγγια για να τα συνοδεύσετε!

Το καστανό βούτυρο είναι ζωή. Είμαι πεπεισμένος ότι κάνει τα πάντα καλύτερα. ( Καφέ βούτυρο ρύζι krispies , κανείς;) Με έκανε να θέλω να δημιουργήσω ένα πιάτο λαχανικών με αυτόν τον τέλειο συνδυασμό! 

Αυτά τα καρότα τα έφτιαξα μόνο μία φορά και έγιναν κάτι παραπάνω από τέλεια. Είναι μαλακά, λίγο τραγανά και είχαν τη σωστή ποσότητα γεύσης. Η οικογένειά μου έφαγε αυτά τα καρότα πριν καν τελειώσουμε να καθίσουμε μαζί. Είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους και έχουν τόσο ωραία γεύση.

Read More  Μηλόψωμο

Υλικά για να φτιάξετε καρότα με σκόρδο με καφέ βούτυρο

Αυτά τα καφέ καρότα βουτύρου θα κάνουν την τέλεια πλευρά για το επόμενο γεύμα σας. (Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει την πασχαλινή σας σύνθεση, προσθέστε τα στη λίστα!) Σας υπόσχομαι ότι θα συμφωνήσετε ότι αυτά τα καρότα είναι τα καλύτερα που είχατε ποτέ! Δείτε την κάρτα συνταγής στο κάτω μέρος της ανάρτησης για ακριβείς μετρήσεις.

Καρότα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα καρότα και να τα κόψετε, αλλά τα baby carrots λειτουργούν επίσης!

Βούτυρο: Χρησιμοποίησα ανάλατο βούτυρο σε αυτή τη συνταγή!

Μέλι: Το μέλι φέρνει μια γλυκιά γεύση χωρίς να είναι υπερβολικό. Ενισχύει επίσης τη φυσική γλυκύτητα που έχουν τα καρότα.

Σκελίδες σκόρδου: Αν δεν έχετε καμία σκελίδα στο χέρι τότε μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο σκόρδο! 1/2 κουταλάκι του γλυκού ισούται με περίπου 1 σκελίδα σκόρδο.

Αλάτι και πιπέρι: Το χρησιμοποιώ για γεύση, επομένως όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Μαϊντανός : Αν αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα, ο φρέσκος μαϊντανός λειτουργεί καλύτερα! Το φρέσκο ​​θυμάρι λειτουργεί επίσης.

Πώς να φτιάξετε τα καλύτερα καφέ καρότα βουτύρου

Μου αρέσει να ψήνω τα λαχανικά μου γιατί τους δίνει ένα τρυφερό κέντρο και μια τραγανή άκρη. Χρειάζονται μόνο περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν αυτά τα καρότα, τότε είναι έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν στο τραπέζι.

Προθερμάνετε το φούρνο, μαγειρέψτε βούτυρο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 425 βαθμούς. Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να αφρίζει και να ροδίζει. Προσθέτουμε το μέλι και το σκόρδο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Read More  One Pot Greek Chicken and Lemon Rice – το καλύτερο κοτόπουλο και ρύζι ποτέ!

Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε: Βάζουμε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα από πάνω. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί και απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε και γαρνίρουμε: Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Μου αρέσει να σκεπάζω με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 10 λεπτά και μετά να τα αφαιρώ και να τα αφήνω να ψηθούν και να ροδίσουν τα τελευταία 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρετε με μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

ΕΝΑ Δ

Πρέπει να ξεφλουδιστούν τα καρότα πριν τα μαγειρέψετε;

Αυτή η συνταγή για καφέ βούτυρο καρότα μπορεί να γίνει με μεγάλα καρότα ή μωρά καρότα. Τα παιδικά καρότα έρχονται ήδη ξεφλουδισμένα, οπότε δεν έχει σημασία με αυτά. Είναι μόνο τα μεγάλα καρότα! Αλλά, όταν πρόκειται για αυτό, δεν χρειάζεται ποτέ να ξεφλουδίσετε τα καρότα.

 Εφόσον τα πλένετε και τα τρίβετε καλά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τυχόν υπολείμματα, τα μη αποφλοιωμένα καρότα είναι απολύτως ασφαλή (και νόστιμα) για κατανάλωση. Μερικοί άνθρωποι δεν τους αρέσει η γεύση της φλούδας του καρότου και λένε ότι έχει μια δυσάρεστη, πικρή γεύση.ΕΝΑ Δ

Αποθήκευση υπολειμμάτων / Προετοιμασία

Αυτά τα καφέ καρότα βουτύρου είναι τόσο καλά και κάτι που θα μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε σε κάθε γεύμα που φτιάχνετε! Δείτε πώς μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για να τα φάτε αργότερα!

Φτιάξτε έγκαιρα: Τα καρότα μπορούν να ετοιμαστούν έως και 3 ημέρες νωρίτερα. Αφού τα ψήσετε σύμφωνα με τις οδηγίες, περιμένετε να κρυώσουν. Τα σκεπάζετε σε αεροστεγές δοχείο και τα βάζετε στο ψυγείο. Όταν είστε έτοιμοι να τα φάτε, ρίξτε τα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε συνεχώς μέχρι τα καρότα να είναι τρυφερά και καλά γλασαρισμένα. Αυτό διαρκεί περίπου 5 λεπτά!

Read More  Συνταγή Ελληνικού Γύρου Κοτόπουλου

Leave a Comment