Τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο φριτέζα αέρα

Το τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο φριτέζας αέρα είναι χρυσαφένιο τραγανό εξωτερικά και υγρό και ευαίσθητο εσωτερικά. Αυτό ξεχειλίζει από γεύση και τόσο καλό!

Το φαγητό Air Fryer είναι τόσο ζουμερό και εύκολο! Δοκιμάστε την Perfect Air Fryer Steak με σκορδοβούτυρο βοτάνων και σπιτική φριτέζα τηγανιτές πατάτες . Δεν έχετε φριτέζα αέρα; Είναι ώρα!

Συνταγή για στήθος κοτόπουλου Air Fryer

Οι φριτέζες έχουν αλλάξει το μαγείρεμα. Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο και ό,τι βγαίνει έχει εκπληκτική γεύση. Το αγαπώ. Αυτός είναι ένας τόσο υγιεινός τρόπος για να μαγειρέψετε κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο για αυτό το θέμα. Χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με έναν φούρνο μεταφοράς, αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ζεστάνετε ολόκληρο τον φούρνο για λίγα μόνο στήθη κοτόπουλου. Είναι γρήγορο και ο καθαρισμός είναι τόσο εύκολος.

Το κοτόπουλο μπορεί να είναι δύσκολο μερικές φορές και δύσκολο να γίνει ζουμερό και τρυφερό κάθε φορά. Η μέθοδος της φριτέζας αέρα απαιτεί πολλή δουλειά για εσάς. Θα χρειαστεί απλώς να μετρήσετε τη θερμοκρασία των κοτόπουλων για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο και ότι δεν θα το παραψήσετε. Αυτό είναι τόσο ευέλικτο, οπότε αλλάξτε το όπως θέλετε και απολαύστε το.

AD

Συστατικά για στήθος κοτόπουλου

Υλικά που συνήθως όλοι έχουμε πρόχειρα. Τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα!

  • Στήθη κοτόπουλου: Η αγορά χωρίς πέτσα και κόκαλα το κάνει εξαιρετικά εύκολο.
  • Ελαιόλαδο: Τέλειο ήπιο άρωμα λάδι για τη φριτέζα αέρα
  • Ιταλικό καρύκευμα: Τέλειος συνδυασμός μπαχαρικών
  • Σκόνη σκόρδου:  Το σκόρδο προσθέτει αυτή την ωραία γεύση
  • Πάπρικα:  Προσθέτει χρώμα και γεύση
  • Αλάτι και πιπέρι: Προσθέστε τη γεύση
  • Προαιρετικά:  Λαχανάκια Βρυξελλών
Read More  Η καλύτερη σπιτική συνταγή σάλτσας Alfredo ποτέ!

Πόσο καιρό να μαγειρέψετε στήθος κοτόπουλου στη φριτέζα

Θα φτιάχνετε το κοτόπουλο σας στην φριτέζα αέρα από εδώ και πέρα. Είναι τόσο εύκολο και απόδειξη αποτυχίας. Μην αναρωτηθείτε ποτέ ξανά τι είναι για δείπνο!

Λάδι:  Τοποθετήστε το κοτόπουλο στη φριτέζα και τρίψτε με το ελαιόλαδο να στραγγιστεί

Ανακατεύουμε:  Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα μπαχαρικά και τρίβουμε γενναιόδωρα το κοτόπουλο

Τηγανίζουμε στον αέρα: Ψήνουμε στους 360 για 9 λεπτά. Αναποδογυρίστε (προσθέστε λαχανάκια Βρυξελλών αν χρησιμοποιείτε) Μαγειρέψτε για άλλα 9 λεπτά ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία είναι 165.

Συμβουλές για το καλύτερο ζουμερό κοτόπουλο φριτέζας αέρα

Ελαιόλαδο : Βοηθά στο να γίνει τραγανό το δέρμα και βοηθά τα μπαχαρικά και τα βότανα να προσκολληθούν στο κρέας.

Χώρος:  Φροντίστε να δημιουργήσετε χώρο ανάμεσα στα στήθη κοτόπουλου για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα. Μην γεμίζετε υπερβολικά. Μαγειρέψτε σε παρτίδες εάν χρειάζεται.

Ελέγξτε:  Ελέγξτε τη θερμοκρασία νωρίτερα από ό, τι νομίζετε για να μην ψήσετε κατά λάθος το κοτόπουλο. Οι συσκευές μπορεί να διαφέρουν, γι’ αυτό προσαρμόστε τη θερμοκρασία του κοτόπουλου σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο.

Ξεκουράστε:  Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί πριν το κόψετε. Περίπου 5 λεπτά τουλάχιστον. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να απορροφηθούν ξανά στο κοτόπουλο αντί να χυθούν στο πιάτο σας.

Μπαχαρικά: Ανακατέψτε το ανάλογα με το μενού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεξικάνικα μπαχαρικά, μπαχαρικά και σάλτσα μπάρμπεκιου, ινδικά μπαχαρικά κ.λπ. Ό,τι απαιτεί το μενού σας, αυτός είναι ένας γρήγορος νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σας.

Υγρό:  Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο σας είναι εξαιρετικά υγρό και τρυφερό; Δοκιμάστε να μαρινάρετε ή να βάλετε σε άλμη το κοτόπουλο σας για ακόμα μεγαλύτερη ζουμερή και γεύση.

Read More  Μηλόπιτα καραμέλας

AD

Πώς και γιατί αλατίζω τα στήθη κοτόπουλου μου;

Γιατί: Κατά την άλμη το αλάτι βοηθά το κρέας να απορροφήσει επιπλέον υγρά μέσω της διαδικασίας της όσμωσης. Το μούλιασμα του κοτόπουλου σε αλατισμένο νερό, έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο ζουμερό και πιο γευστικό τελικό πιάτο, γιατί μπορεί να κρατήσει περισσότερη υγρασία. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό για άπαχα κομμάτια κρέατος, όπως στήθος κοτόπουλου και στήθος γαλοπούλας που τείνουν να στεγνώνουν κατά το μαγείρεμα.

Τύπος: Βασική αναλογία άλμης: Η βασική αναλογία αλατιού προς νερό για μια άλμη είναι 4 κουταλιές της σούπας αλάτι ανά 6 φλιτζάνια νερό. Αλλά το μέγεθος του κρυστάλλου αλατιού και ο τύπος έχουν σημασία. 

Χρησιμοποιήστε αλάτι Kosher γιατί, αν και διαλύεται πιο γρήγορα και πιο εύκολα στο νερό, διαλύεται πιο αργά στην επιφάνεια του κρέατος, έτσι ώστε λιγότερο νάτριο να απορροφάται από το κρέας σας.

Πώς : Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με περίπου 4 φλιτζάνια χλιαρό νερό και προσθέστε 1/4 φλιτζάνι αλάτι kosher, ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν πολύ αλάτι, μόνο μια μικρή ποσότητα απορροφάται.

 Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου στο νερό και αφήστε τα να καθίσουν τουλάχιστον 1 1/2 ώρα ή έως και 6 ώρες να αλατιστούν. Αφαιρέστε από το νερό, στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και πετάξτε το νερό.

Συνεχίζουμε με τη συνταγή σύμφωνα με τις οδηγίες τρίβοντας με λάδι και μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήνουμε.

Leave a Comment