Τραγανό τηγανητό μπιφτέκι κοτόπουλου Henry

KFC, φάτε την καρδιά σας! Το Fried Chicken Burger μας είναι πολύ πιο τραγανό από το δικό σας, το κοτόπουλο είναι πολύ πιο ζουμερό και έχει πολύ καλύτερη γεύση. Το κόλπο είναι να ανακατέψετε λίγη μαρινάδα στην επικάλυψη αλευριού – αυτό δημιουργεί σβόλους που τηγανίζονται σε μια εκπληκτική εξαιρετικά τραγανή κρούστα. 

Henry’s Ultra Crispy Fried Chicken Burger

Η σημερινή συνταγή είναι εδώ ευγενική προσφορά ενός νεαρού αγοριού που ονομάζεται Henry, τον οποίο γνώρισα σε ένα βιβλίο υπογράφοντας στην περιφερειακή πόλη Mudgee της NSW. Μαζεμένος στον καναπέ ενός φιλόξενου τοπικού βιβλιοπωλείου, δήλωσε ότι το πιάτο της υπογραφής του ήταν το RecipeTin Fried Chicken . Ενθουσιαστήκαμε με το πόσο απίστευτα μη λιπαρό είναι και θαυμάσαμε πώς είναι τραγανό παντού , σε αντίθεση με το KFC που είδαμε για το πώς το δέρμα έχει λιπαρά μουσκεμένα μπαλώματα.

Στη συνέχεια, η συζήτηση προχώρησε στο πώς θα χρησιμοποιούσαμε το Fried Chicken για να φτιάξουμε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ τηγανητό μπιφτέκι κοτόπουλου στον κόσμο. (Ναι, το κεφαλαιοποιούμε!). Και οι δύο συμφωνήσαμε ότι το απλό τριμμένο μαρούλι ήταν καλύτερο από το λαχανοσαλάτα (πολύ πλούσιο!), το λιωμένο τυρί ήταν περιττό (πολύ!), η ντομάτα ήταν προαιρετική. και το τσουρέκι πρέπει να είναι πολύ μαλακό.

Ορίστε λοιπόν. Αφιερωμένο στον Henry και στην πόλη Mudgee – σας παρουσιάζω το καλύτερο μας Ultra Crispy Fried Chicken Burger!

Παρακαλούμε παρατηρήστε την λεπτή, τραγανή, τραγανή επιφάνεια στο τηγανητό κοτόπουλο!! 🙌🏻

Συστατικά

Εδώ είναι τι χρειάζεστε για σπιτικά τραγανά μπιφτέκια κοτόπουλου.

Η ΑΛΜΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΖΟΥΜΕΡΟ!

Χρησιμοποιώ στήθος γιατί είναι πιο εύκολο να αποκτήσω ένα ωραίο ομοιόμορφο σχήμα κατάλληλο για μπιφτέκια. Είναι μαριναρισμένο σε ένα μείγμα βουτυρόγαλου και αλατιού που κλειδώνει στους χυμούς. Απαραίτητο γιατί το στήθος θα ψηθεί πέρα ​​από την ιδανική εσωτερική θερμοκρασία στο χρόνο μαγειρέματος που απαιτείται για να γίνει η κρούστα πραγματικά τραγανή και χρυσαφένια.

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε βουτυρόγαλα , αντικαταστήστε το γιαούρτι και το γάλα. Λειτουργεί σχεδόν το ίδιο!

Το στήθος κοτόπουλου είναι η προτίμησή μου για ένα σχετικά ομοιόμορφο σχήμα όταν κόβεται στο μέγεθος. Ωστόσο, οι μηροί κοτόπουλου χωρίς κόκαλα λειτουργούν επίσης. Όποιο κι αν χρησιμοποιήσετε, είναι καλύτερο να το χτυπήσετε σε ομοιόμορφο πάχος, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να κάθεται αρκετά ίσια πάνω στο μπιφτέκι.

Βουτυρόγαλα – Γνωστό για τις μαριναριστικές του ιδιότητες, έτσι το κοτόπουλο είναι πραγματικά ζουμερό από τη στιγμή που ψηθεί. Είναι το παραδοσιακό συστατικό μαριναρίσματος που χρησιμοποιείται για το Southern Fried Chicken , το οποίο είναι η συνταγή για τηγανητό κοτόπουλο που χρησιμοποιείται για αυτό το μπιφτέκι.

Read More  Copact Σαλάτα με λαιμό ιτιάς

Αν και είναι ένα κοινό συστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι περισσότερο ένα ειδικό είδος ψησίματος εδώ στην Αυστραλία. Αλλά υπάρχει ένα εύκολο υποκατάστατο που λειτουργεί σχεδόν το ίδιο – απλό γιαούρτι και γάλα! Η οξύτητα και το πάχος του γιαουρτιού αραιωμένου με γάλα έχει σχεδόν την ίδια συνοχή με το βουτυρόγαλα και το γιαούρτι είναι εξαιρετικό για μαρινάρισμα (απόδειξη εδώ !).

Αλάτι – Για καρύκευμα και αύξηση της ζουμερότητας του κοτόπουλου.

Αυγό – Για να κολλήσει η κρούστα του αλευριού στο κοτόπουλο.

KFC 11 ΜΥΣΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ!

Η γεύση του τηγανητού κοτόπουλου είναι αντιγραφή του τηγανιτού κοτόπουλου KFC. Όσον αφορά τη γεύση, μοιάζει πολύ !

  • Βότανα και μπαχαρικά – Δεν υπάρχουν ασυνήθιστοι παίκτες εδώ, μόνο όλοι οι συνήθεις ύποπτοι ! Προσαρμόστε το πιπέρι καγιέν για την ποσότητα πικάντικου που θέλετε. Απλώς παραλείψτε το αν δεν θέλετε καθόλου πικάντικο!
  • Κορνφλάουρ/καλαμποκάλευρο και αλεύρι – Για την επικάλυψη του κοτόπουλου για να τηγανιστεί εξαιρετικά τραγανό! Το κορν φλάουρ το κάνει πιο τραγανό από το να χρησιμοποιείτε απλώς αλεύρι. Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε όλο το κορν φλάουρ; Επειδή δεν χρυσίζει όταν τηγανίζεται, μένει λευκό. Από την άλλη, τα αλευρωμένα πράγματα τηγανίζονται σε ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα! Έτσι, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα των δύο, παίρνουμε το καλύτερο και από τους δύο κόσμους – τραγανό και χρυσαφί χρώμα.

ΣΤΕΡΕΩΣΕΙΣ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

Μην αφήσετε κανέναν να σας πει τι πρέπει ή δεν πρέπει να έχετε στο burger σας. Ωστόσο, αν θέλετε μια αντίγραφη εμπειρία καλύτερη από το KFC-Burger, ορίστε τι χρειάζεστε!

Μαλακά ψωμάκια – Χρησιμοποιώ ψωμάκια μπριός γιατί είναι τόσο μαλακά και μαξιλάρια και λίγο γλυκά σαν ψωμάκια KFC. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ψωμάκι θέλετε. (Προσωπικά θα απέφευγα όμως τα εξαιρετικά μαστιχτά / τραγανά. Λίγο πολύ σκληρά για χρήση σε μπέργκερ).

Αγγουράκια / τουρσιά – Μόνο τα καθημερινά τουρσιά άνηθου ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Απλά λίγο κάτι για να κόψετε τον πλούτο και την αλμύρα όλων των άλλων που συμβαίνουν μέσα στο μπιφτέκι!

Μαρούλι – Good ole’ iceberg martuce! Ωραίο και φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες του δίνει ένα αξιοπρεπές ύψος και ένα υπέροχο κρεβάτι για να ξεκουραστεί το τραγανό κοτόπουλο. 🙂

Μαγιονέζα σκόρδου – Το KFC δεν χρησιμοποιεί μαγιονέζα σκόρδου, αλλά εσείς και εγώ γνωρίζουμε ότι μια πινελιά σκόρδου απλώς κάνει τη μαγιονέζα καλύτερη. Το μετατρέπει σε aioli, στην πραγματικότητα! 🙂

Πώς να φτιάξετε τραγανά τηγανητά μπιφτέκια κοτόπουλου

Είναι πιο εύκολο από το παραδοσιακό τηγανητό κοτόπουλο, το οποίο φτιάχνεται με κοτόπουλο με κόκαλα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τηγανιστεί (~ 6 έως 8 λεπτά), επομένως πρέπει να είστε αρκετά ακριβείς με τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Read More  Σφενδάμι ψητή κολοκύθα με τσίλι και φέτα

Τα μπιφτέκια κοτόπουλου, από την άλλη, είναι πιο λεπτά κομμάτια χωρίς κόκαλα και χρειάζονται μόλις 3 με 4 λεπτά για να τηγανιστούν. Και λόγω του σχήματος, δεν χρειάζεστε τόσο πολύ λάδι.

Χτυπάμε το κοτόπουλο σε ίσο πάχος 1 cm / 0,4″. Χρησιμοποιήστε σακούλες κατάψυξης, σακούλες με φερμουάρ ή παρόμοια (χρησιμοποιώ ένα ειδικό προϊόν που ονομάζεται “Go-Between”) και σφυρί κρέατος ή πλάστη. Συνιστάται το χτύπημα, ώστε το κοτόπουλο να ψηθεί ομοιόμορφα και να κάθεται λίγο πιο ίσια πάνω στο μπιφτέκι. Αλλά αν παρακάμψατε αυτό το βήμα, δεν θα ήταν αδιέξοδο. 🙂

Κόψτε το κοτόπουλο στο μέγεθος των ψωμιών, ή μεγαλύτερο, αν θέλετε! Θα μικρύνει ένα άγγιγμα όταν μαγειρευτεί, αλλά τα τραγανά κομμάτια προσθέτουν μέγεθος.

Μαρινάδα – Ανακατεύουμε το βουτυρόγαλα, το αλάτι και το αυγό. Στη συνέχεια, προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 3 ώρες ή έως και 24 ώρες. Μην υπερβαίνετε τις 24 ώρες, στην πραγματικότητα υπερβαίνει τις μαρινάδες και κάνει την υφή του κοτόπουλου να μοιάζει πολύ με τις κρύες φέτες κοτόπουλου που αγοράζετε στο ντελικατέσεν. Ακόμα ωραίο, αλλά αλλάζει την υφή του κοτόπουλου.

Τραγανή επικάλυψη – Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ/καλαμποκάλευρο και όλα τα μπαχαρικά.

Υ.Γ. Δεν υπάρχει μείγμα μπαχαρικών στη μαρινάδα γιατί υπάρχει ένας τόνος στην επικάλυψη που είναι εκεί που θέλετε μια γροθιά γεύσης. Αν ήταν και στη μαρινάδα, τότε ολόκληρο το κοτόπουλο έχει την ίδια γεύση σε όλη τη διαδρομή. Η αντίθεση μεταξύ της γεύσης κοτόπουλου στο εσωτερικό και της έντονης επικάλυψης είναι πιο ωραία. Το KFC έχει γεύση σαν το δικό μας, δηλαδή δεν μπορείτε να δοκιμάσετε τα καρυκεύματα μέσα στο κοτόπουλο, μόνο στην επικάλυψη.

Συστάδες αλευριού μαρινάδας – Αυτό είναι το κόλπο για το εξαιρετικά τραγανό κοτόπουλο! Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα στο μείγμα του αλευριού και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να το ανακατέψετε. Το αλεύρι θα σχηματίσει μικρές σβώλους.Όταν κολλήσει στο κοτόπουλο, τηγανίζεται σε εξαιρετικά τραγανά κομμάτια. Αυτό είναι που κάνει αυτό το κοτόπουλο τόσο τραγανό! Δείτε τη συνταγή μου για τηγανητό κοτόπουλο για συλλογισμούς και κραυγές σχετικά με αυτήν τη μέθοδο. Ευχαριστώ Kenji !

Βάλτε το κοτόπουλο με το μείγμα του αλευριού λίγο πριν το τηγάνισμα. Μην το κάνετε εκ των προτέρων και αφήστε το ξαπλωμένο, το κοτόπουλο θα ιδρώσει και θα μουσκέψει το αλεύρι.

Δείτε όλες αυτές τις συστάδες! Εξπρές πάσο για την τραγανή πόλη!

Read More  Κοτόπουλο βούτυρο

Τηγανίζουμε σε λάδι για 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και μετά τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Σκεύος μαγειρέματος & ποσότητα λαδιού – Θα χρειαστείτε 2,5 cm / 1″ λάδι σε όποιο σκεύος μαγειρέματος χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε το κοτόπουλο να είναι ψηλά από τη βάση και να τηγανίζεται ομοιόμορφα γύρω-γύρω. 

Μια κατσαρόλα με βαριά βάση όπως ένας ολλανδικός φούρνος είναι ιδανική για ασφάλεια, ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας και επίσης επειδή διατηρεί καλά τη θερμότητα.Θερμοκρασία λαδιού – Η θερμοκρασία λαδιού πρέπει να είναι 180C/350F. 

Αν δεν έχετε θερμόμετρο (εγώ χρησιμοποιώ Thermapen) τότε δοκιμάστε ρίχνοντας μέσα ένα μικρό κύβο ψωμί. Στους 180C/350F θα πρέπει να γίνει χρυσό σε 15 δευτερόλεπτα. 

Ή βάλτε μέσα ένα ξυλάκι από μπαμπού και ακουμπήστε τη βάση της κατσαρόλας – εάν οι φυσαλίδες σηκωθούν αμέσως από το πάτωμα της κατσαρόλας, το λάδι είναι αρκετά ζεστό.

Διατηρώντας τα μαγειρεμένα κομμάτια ζεστά – Επειδή τα λεπτά κομμάτια κοτόπουλου ψήνονται σε μόλις 4 λεπτά, δεν θα χρειαστείτε φούρνο για να διατηρήσετε τα μαγειρεμένα κομμάτια ζεστά. 

Η παρτίδα 1 θα είναι ακόμα ζεστή όταν ολοκληρώσετε τη παρτίδα 2. Ωστόσο, εάν αυξάνετε τα στάδια, διατηρήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ζεστό σε προθερμασμένο φούρνο στους 50 C/125 F σε μια σχάρα που έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα δίσκο (ώστε η κάτω πλευρά να μην μουσκεύει).⚠️ Μην αγγίζετε το κοτόπουλο για τα πρώτα 90 δευτερόλεπτα, για να δώσετε την ευκαιρία στην κρούστα να κολλήσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

  1. Μαγιονέζα σκόρδου – Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τριμμένο σκόρδο. Κάνετε αυτό τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα για να δώσετε στις γεύσεις την ευκαιρία να ενωθούν.
  2. Απλώνουμε τη μαγιονέζα στο καπάκι και τη βάση των ελαφρώς φρυγανισμένων ψωμιών. Μπορείτε να τοστάρετε στο φούρνο, κάτω από μια σχάρα ή απλά να βάλετε το κομμένο κομμάτι με την όψη προς τα κάτω σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
  3. Συναρμολογήστε – Σωρώστε το μαρούλι στη βάση, προσθέστε ντομάτα αν χρησιμοποιείτε, μετά κοτόπουλο, αγγουράκια και μετά το καπάκι.
  4. Ώρα για φαγητό! Βυθίστε τα δόντια σας στα μπιφτέκια όσο είναι ζεστά και τραγανά!

Μου αρέσει να ξέρω τι σκέφτεστε αν το δοκιμάσετε! Με το χέρι, αυτό είναι πραγματικά πολύ ανώτερο από τα μπιφτέκια KFC. Δεν είμαι από αυτούς που αποφεύγουν να βγουν στο κοινό με το Shameful Food που αγαπώ (ωχ, με έχουν καταφέρει να κάνω μεταμεσονύχτια κεμπάπ πολλές φορές!). Αλλά τα μπιφτέκια KFC είναι ένα πράγμα που δεν θα με πιάσεις ποτέ να φάω!! – Nagi x

Υ.Γ. Αν φτιάξετε μια πλευρά από σπιτικές πατάτες για να τις σερβίρετε με αυτά τα μπιφτέκια, θα εντυπωσιάσω. Και αν φτιάξετε ένα πλήρες σπιτικό άλειμμα KFC προσθέτοντας λαχανοσαλάτα συν πατάτα και σάλτσα , θα εντυπωσιάσω σοβαρά!

Leave a Comment