Τραγανή φριτέζα αέρα “τηγανητό” κοτόπουλο

Crispy Air Fryer «τηγανητό» κοτόπουλο είναι αυτό που δημιουργήθηκαν οι Air Fryers για να κάνουν! Τραγανό χρυσαφένιο καρυκευμένο έξω, και τρυφερό, ζουμερό, γεμάτο γεύση μέσα! Έτσι προοριζόταν να τρώγεται το κοτόπουλο.

Το Air Frying σαρώνει τον γαστρονομικό κόσμο και δικαιολογημένα. Το φαγητό γίνεται πιο γρήγορα, είναι αποχυμωτό και έχει όμορφες κρούστες. Δοκιμάστε τη δική σας με αυτές τις απολύτως νόστιμες συνταγές φριτέζας αέρα. Σολομός , μπριζόλα με βούτυρο βοτάνων σκόρδου και αυτό το στήθος κοτόπουλου.

Τέλεια φριτέζα αέρα τηγανητό κοτόπουλο

Αυτό το τηγανητό κοτόπουλο πρόκειται να αλλάξει τη ζωή σας! Είναι μια από τις καλύτερες συνταγές φριτέζας αέρα! Αν αγαπάτε το τηγανητό κοτόπουλο αλλά μισείτε την ακαταστασία και τα περιττά λιπαρά, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Ζουμερό τρυφερό κοτόπουλο που περιβάλλεται από μια τραγανή, λαχταριστή, καρυκευμένη επικάλυψη. 

Το τηγάνισμα του κοτόπουλου στον αέρα είναι πολύ πιο υγιεινό από το τηγάνισμα με λίπος και θα εξακολουθείτε να έχετε αυτό το εκπληκτικό έξω που όλοι αγαπάμε. Μπορεί να μην αγοράσετε ποτέ ξανά τηγανητό κοτόπουλο. Είναι τόσο καλό.

Η χρήση της φριτέζας αέρα εξαλείφει όχι μόνο την ανάγκη για επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα, αλλά θα εξαλείψει και το χάος. Όχι άλλα πιτσιλίσματα λαδιού σε όλη την κουζίνα σας. Και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το καυτό λάδι χτυπήσει εσάς ή οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να περπατήσει. Το χάος, το οποίο είναι ελάχιστο, περιέχεται στη φριτέζα σας.

 Ιδιοφυία! Όλα τα καλύτερα μέρη του τηγανητού κοτόπουλου στα χέρια σας βρίσκονται σε αυτή τη συνταγή. Σίγουρα θα γίνει ένα γρήγορο αγαπημένο οικογενειακό. Και η χρήση της φριτέζας αέρα το κάνει πολύ πιο εύκολο να γίνει. Θα ομολογήσω ότι η σκέψη να φτιάξω τηγανητό κοτόπουλο πριν φαινόταν τρομακτική. Με αυτή τη συνταγή για φριτέζα αέρα, μπορώ να τη φτιάχνω κάθε βράδυ!

Read More  Μηλόπιτα καραμέλας

AD

Εύκολα υλικά για τηγανητό κοτόπουλο

Τα απλά συστατικά έχουν τεράστια γεύση σε αυτό το τηγανισμένο κοτόπουλο. Εάν δεν έχετε καρυκεύματα cajun, μη διστάσετε να το προσαρμόσετε στα αγαπημένα σας μπαχαρικά ή μπορείτε να το αφήσετε εντελώς έξω. Αν δεν έχεις βουτυρόγαλα μην στεναχωριέσαι, σου έχω τη λύση, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου. Πάρτε τη συνταγή εδώ .

  • Κοτόπουλο: κόκκαλο στους μηρούς και τα μπούτια του κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι: Για γεύση
  • Βουτυρόγαλα:  Προσθέτει γεύση και βοηθά το μείγμα του αλευριού να προσκολληθεί στο κοτόπουλο.
  • Αυγά:  Άλλος ένας συνδετικός παράγοντας.
  • Αλεύρι : Η βάση της τραγανής επικάλυψης.
  • Καρυκεύματα Cajun: Γεμάτη γεύση, είναι τέλειο για κοτόπουλο.
  • Σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού:  Προσθέτει επιπλέον γεύση
  • Πάπρικα : Δίνει χρώμα και γεύση
  • Αλάτι και πιπέρι : Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο στη γεύση.
  • Σπρέι ελαιόλαδου : Αυτό θα βοηθήσει να «τηγανιστεί» ό,τι έχει απομείνει από την εξωτερική επικάλυψη.

AD

Πώς να φτιάξετε τραγανό κοτόπουλο φριτέζας αέρα

Αυτό είναι αρκετά απλό. Το λάδι ψεκασμού χρησιμοποιείται για να βοηθήσει να μαγειρευτεί οποιαδήποτε επικάλυψη που δεν «τηγανίζεται». Κανείς δεν θέλει να δαγκώσει μια μπουκιά αλεύρι. Στο βήμα 6, θα ανοίξετε το καλάθι για να αναποδογυρίσετε το κοτόπουλο, μπορείτε να ψεκάσετε τυχόν ξηρά σημεία στη συνέχεια.

Αλατοπιπερώνουμε τα  μπούτια και τα μπούτια του κοτόπουλου.

Ανακατεύουμε: Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και τα αυγά και χτυπάμε.

Επικάλυψη: Σε ένα άλλο μεσαίου μεγέθους μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το cajun, το κρεμμύδι σε σκόνη, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Βυθοκόλληση: Με τσιμπίδα βυθίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά το βουτυρόγαλα και τέλος στο αλεύρι.

Read More  Ψητό κοτόπουλο

Μαγείρεμα: Τοποθετούμε στον πάτο του καλαθιού της φριτέζας και ψήνουμε στους 360 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Λάδι αν χρειάζεται: Ανοίξτε το καλάθι και ψεκάστε τυχόν αλεύρι με μαγειρικό σπρέι. Γυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 165 βαθμούς και να μην είναι πλέον ροζ.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κοτόπουλο;

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κοτόπουλο χωρίς κόκαλα; Δεν συνιστώ τη χρήση κοτόπουλου χωρίς κόκαλα. Το δέρμα βοηθά την επικάλυψη να κολλήσει στο κοτόπουλο, δημιουργώντας αυτό το λαχταριστό τραγανό έξω. 

Έχοντας το κόκαλο μέσα προσθέτει επίσης υγρασία και γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τον χρόνο μαγειρέματος, αλλά ψάξτε για κοτόπουλο με πέτσα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω στήθη κοτόπουλου; Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κομμάτια κοτόπουλου που είναι πιο κοντά στο ίδιο μέγεθος για πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα. Εάν χρησιμοποιείτε στήθη κοτόπουλου με κόκαλο, θα έχετε επιτυχία προσαρμόζοντας την ώρα. Ελέγξτε ξανά το τηγανητό κοτόπουλο με ένα θερμόμετρο. Μαγειρέψτε τα επίσης χωριστά από τα μικρότερα κομμάτια.

Συμβουλές για το καλύτερο τηγανητό κοτόπουλο στον αέρα

Ακριβώς όπως κάθε συνταγή φριτέζας αέρα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να κάνετε αυτό το πιο τέλειο τηγανητό κοτόπουλο στον αέρα. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να γνωρίζετε τη φριτέζα σας. Υπάρχουν τόσα πολλά στην αγορά τώρα. 

Το δικό σας μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο από το δικό μου και έτσι μπορείτε να μαγειρέψετε περισσότερο ή λιγότερο. Η φριτέζα σας μπορεί επίσης να συνοδεύεται από συστάσεις για το μαγείρεμα τηγανητού κοτόπουλου. Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή σας.

Read More  Σφενδάμι ψητή κολοκύθα με τσίλι και φέτα

Υπερπληθυσμός:  Μην γεμίζετε υπερβολικά τη φριτέζα σας. Ο αέρας που κυκλοφορεί είναι ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύει η φριτέζα αέρα και αν δεν αφήσετε αρκετό χώρο μεταξύ των τροφίμων για να εισχωρήσει ο αέρας, δεν θα ψηθεί το ίδιο. Θα έχετε κακοψημένα σημεία στο πιάτο σας. 

Εάν πρέπει να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σας σε παρτίδες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πολύ κόσμο. Διατηρήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ζεστό σε φούρνο 200 βαθμών ενώ μαγειρεύετε τις υπόλοιπες παρτίδες.

Γνωρίστε τη φριτέζα σας:  Δεν είναι όλες οι φριτέζες ίδιες και δεν έχουν όλα τα κοτόπουλο το ίδιο μέγεθος. Οι χρόνοι που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή κοτόπουλου είναι μια οδηγία. Βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο σας έχει ψηθεί. Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο στιγμιαίας ανάγνωσης στο πιο παχύ μέρος του κοτόπουλου και βεβαιωθείτε ότι δείχνει 165 μοίρες.

Ναι, χρειάζεστε το σπρέι μαγειρικού λαδιού:  Αυτό είναι σημαντικό για να δημιουργήσετε αυτό το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο. Θα θελήσετε να ψεκάσετε τα κομμάτια κοτόπουλου που είναι ακόμα καλυμμένα με άψητη επικάλυψη. Δεν θέλετε το κοτόπουλο να έχει γεύση σαν αλεύρι αντί για εκπληκτικό.

Επένδυση περγαμηνής:  Εάν θέλετε να εξαλείψετε μέρος της ακαταστασίας από την επίστρωση στη φριτέζα αέρα σας, τώρα πωλούν ειδικά επενδύσεις περγαμηνής για φριτέζες αέρα που έχουν τρύπες μέσα τους. Πείτε μου πώς λειτουργούν για εσάς, εάν τα χρησιμοποιείτε.

Leave a Comment