Τηγανίτες σοκολάτας (Καλύτερη συνταγή)

Αυτές οι σπιτικές τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας είναι ψηλές, αφράτες, σοκολατένιες και έχουν πολύ καλύτερη γεύση από της IHOP!

Αυτές δεν είναι μόνο οι κανονικές τηγανίτες σας. Διάσπαρτα με ζεστά και λιωμένα κομματάκια σοκολάτας, αυτά τα flapjacks είναι εντυπωσιακά σε κάθε μπουκιά.

Με αυτή την εύκολη συνταγή peasy, μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη στο εστιατόριο και να απολαύσετε τηγανίτες στις μαρμελάδες σας!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Απλά φροντίστε να διπλασιάσετε την παρτίδα. Είναι τόσο καλά, θα συνεχίσετε να επιστρέφετε για περισσότερα.

Σπιτικές τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας

Σοκολάτα και υδατάνθρακες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν το πιο απολαυστικό πρωινό! 

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να ξυπνάς στις 6:00 το πρωί για να φτιάξεις πρωινό, αλλά σίγουρα αξίζει να ξυπνάς νωρίς. 

Σας λέω, αυτές οι τηγανίτες σοκολάτας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Είναι ελαφριά, αφράτα και σούπερ σοκολατένια.

Επιπλέον, οι τηγανίτες δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνουν, ακόμη και από την αρχή. Με αυτή την απλή συνταγή, οι τηγανίτες σας θα είναι έτοιμες σε μόλις 30 λεπτά. 

Απαιτεί επίσης βασικά και οικονομικά συστατικά, ώστε να μπορείτε να τα μαστίγετε ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι τέλειο γιατί σίγουρα θα τα λαχταράτε ξανά και ξανά.

Συστατικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – Η βάση της ζύμης που της δίνει δομή.Ζάχαρη κρυσταλλική – Μόλις 1 κουταλιά της σούπας, για να δώσετε λίγη γλυκύτητα στις τηγανίτες. Μπορείτε να το αφήσετε έξω αν θέλετε αλμυρές τηγανίτες.Αλεσμένη κανέλα – Για λίγη ζεστασιά.Baking Powder – Ο διογκωτικός παράγοντας που είναι υπεύθυνος για να φουσκώσει το κουρκούτι σε ελαφριές και αφράτες τηγανίτες.Αλάτι – Για να εξισορροπήσετε τη γλυκύτητα.

Read More  30 εύκολες συνταγές για κέικ χωρίς αβγά

Αυγά – Δένουν τα υλικά και βοηθούν να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο κουρκούτι.Γάλα – κορεστεί το αλεύρι, σχηματίζοντας ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Το βουτυρόγαλα λειτουργεί πολύ καλά, επίσης!Λιωμένο βούτυρο – Για εξαιρετικά πλούσιες και παρακμιακές τηγανίτες.

 Προστίθεται στο κουρκούτι και χρησιμοποιείται για το τηγάνισμα των τηγανιτών.Εκχύλισμα βανίλιας – ενισχυτικό γεύσης.Μίνι τσιπς σοκολάτας – Χρησιμοποιήστε τσιπς καλής ποιότητας όπως το Guittard ή το Ghirardelli. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ σκούρα ή ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας για να δίνω στις τηγανίτες τη σωστή ποσότητα παρακμής.

Πώς να φτιάξετε τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας

1. Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ, χτυπάμε τα υγρά σε ένα άλλο.

2. Ανακατεύουμε τα υγρά και τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά!

3. Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Αυτό το μέρος δεν είναι απαίτηση, αλλά θα δώσει πιο αφράτες τηγανίτες.

4. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες. Βεβαιωθείτε ότι τόσο το τηγάνι όσο και το βούτυρο έχουν προθερμανθεί σε μέτρια. Αναποδογυρίστε τη τηγανίτα μόλις αρχίσουν να σκάνε οι φυσαλίδες. Μαγειρέψτε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Συμβουλές για τις καλύτερες τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας

Ένα λεπτό, ρευστό κουρκούτι θα κάνει λεπτές, επίπεδες τηγανίτες.Χρησιμοποιήστε ένα παχύρρευστο υγρό, όπως γάλα, βουτυρόγαλα και γιαούρτι για να φτιάξετε ένα παχύρρευστο κουρκούτι. Ψύξτε τα κομματάκια σοκολάτας στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά πριν τα διπλώσετε στο κουρκούτι. Αυτό θα τα εμποδίσει να λιώσουν καθώς τηγανίζετε τις τηγανίτες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κομματιών σοκολάτας, αλλά σημειώστε ότι όσο πιο σκούρα είναι η σοκολάτα, τόσο υψηλότερο είναι το σημείο τήξης. Αν δεν θέλετε υπερβολικά λιωμένα κομματάκια σοκολάτας, σας προτείνω να επιμείνετε στη μαύρη ή ημίγλυκη σοκολάτα.

Βεβαιωθείτε ότι το μπέικιν πάουντερ σας δεν έχει λήξει, διαφορετικά οι τηγανίτες δεν θα φουσκώσουν. Εάν δεν υπάρχει πλέον στο κουτί και δεν ξέρετε πότε είναι η ημερομηνία λήξης του, κάντε μια δοκιμή ρίχνοντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ξέρετε ότι είναι ακόμα ενεργό όταν υπάρχει άμεση αντίδραση αφρού κατά την επαφή. Αν δεν συμβεί τίποτα, το μπέικιν πάουντερ σας έχει λήξει. 

Read More  20 διάσημα επιδόρπια του Τέξας που έχουν μεγάλη γεύση

Κοσκινίστε πρώτα τα ξηρά υλικά για να αποφύγετε μεγάλους σβόλους στο κουρκούτι σας.Χρησιμοποιήστε ξεχωριστά μπολ για τα υγρά και τα στεγνά συστατικά. Τα χτυπάμε χωριστά και μετά τα ανακατεύουμε. Αυτό θα σας εμποδίσει να ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι, το οποίο είναι ο κύριος ένοχος των επίπεδων και ελαστικών τηγανιτών.

Σταματήστε το ανακάτεμα μόλις δεν δείτε πλέον λωρίδες αλευριού στο κουρκούτι. Μερικά μικροσκοπικά κομμάτια εδώ και εκεί είναι εντάξει.Αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσετε. Αυτό θα δώσει χρόνο στη γλουτένη να ξεκουραστεί, κάτι που θα δώσει πιο αφράτες τηγανίτες. Θα επιτρέψει επίσης σε μερικά από τα κομμάτια να διαλυθούν στο κουρκούτι.

Ενώ μερικοί άνθρωποι προτιμούν να προσθέτουν τα κομματάκια σοκολάτας όταν το κουρκούτι είναι ήδη στο ταψί, νομίζω ότι είναι πολύ καλό να τα διπλώνετε στο ίδιο το κουρκούτι. Εφόσον χρησιμοποιείτε κρύα κομματάκια σοκολάτας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως λιώσουν υπερβολικά. 

Επίσης, μην προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι ακριβώς πριν ψήσετε τις τηγανίτες. Αυτό θα τα κρατήσει από το να βυθιστούν στο κάτω μέρος της ζύμης.Χρησιμοποιήστε ένα ταψί, τηγάνι ή τηγάνι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε εύκολα να κάνετε ελιγμούς στις τηγανίτες. Αν έχετε ένα που μπορεί να μαγειρέψει 2 τηγανίτες τη φορά, πολύ καλύτερα.

Προθερμαίνουμε το ταψί σε μέτρια φωτιά. Οι τηγανίτες θα γίνουν πλαδαρές και μουσκεμένες αν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Αν είναι πολύ ψηλά, ο πάτος θα καεί ενώ το εσωτερικό θα παραμείνει λίγο ψημένο. Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία θα πέσει. Θέλετε να διατηρείτε τη θερμοκρασία σε μέτρια θερμοκρασία ανά πάσα στιγμή.

Σκουπίστε το τηγάνι ανάμεσα στις παρτίδες, ειδικά όταν το βούτυρο έχει γίνει σκούρο και έχουν μείνει πολλά καμένα κομμάτια τηγανίτας μέσα σε αυτό. Απλώς σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και αλείψτε ξανά με βούτυρο.

Read More  35 εύκολες συνταγές με αχλάδι Επαναλάβετε

Όταν τηγανίζετε τις τηγανίτες, θα θέλετε να τις αφήσετε ανενόχλητες, αλλά δώστε μεγάλη προσοχή. Προσέξτε να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια. Μόλις σκάσουν οι φυσαλίδες και αρχίσουν να στεγνώνουν οι άκρες, ήρθε η ώρα να τις αναποδογυρίσετε. Θέλετε καθαρές άκρες; Φροντίστε να προθερμάνετε το βούτυρο πριν ρίξετε το κουρκούτι στο τηγάνι.

Παραλλαγές Συνταγών

  • Χωρίς γαλακτοκομικά: χρησιμοποιήστε γάλα κάσιους ή αμύγδαλο αντί για κανονικό γάλα. Αντικαταστήστε τα αυγά με υποκατάστατο αυγών .
  • Διπλά τηγανίτες σοκολάτας: προσθέστε 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο στο στεγνό μείγμα. Προσθέστε λίγο ακόμα γάλα για να κορεστεί το κουρκούτι αν γίνει πολύ πηχτό.
  • Υγιεινές τηγανίτες: χρησιμοποιήστε αλεύρι ολικής αλέσεως αντί για όλες τις χρήσεις. Αντικαταστήστε το βούτυρο σε ίσες ποσότητες σάλτσας μήλου. Χρησιμοποιήστε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή μη γαλακτοκομικά. Παραλείψτε τη ζάχαρη.
  • Θέλετε επιπλέον αφράτες τηγανίτες σαν σύννεφα; Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτές κορυφές και τα διπλώνουμε απαλά στο κουρκούτι.

Μπορώ να παγώσω τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας;

Ναί! Μπορείτε σίγουρα να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τη συνταγή και να αποθηκεύσετε τα υπολείμματα για άλλη μια μέρα. 

Αφήστε τις τηγανίτες να κρυώσουν εντελώς. Τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη με ένα φύλλο λαδόκολλας ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Καταψύξτε τα για έως και 2 μήνες.

Τα ξαναζεστάνουμε στην τοστιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά. Δεν χρειάζεται απόψυξη.

Τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας στοιβαγμένες σε ένα πιάτο με σαντιγί από πάνω

Κορυφαίες ιδέες

Μην με παρεξηγήσετε, αυτές οι τηγανίτες με τσιπ σοκολάτας είναι τέλειες από μόνες τους, αλλά δεν είναι τόσο καλές χωρίς γαρνιτούρες. Αυτό είναι που κάνει τις τηγανίτες τόσο διασκεδαστικές για κατανάλωση! 

  • Βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου. Εννοώ, duh.
  • Σοκολάτα σε σοκολάτα πάνω σε σοκολάτα . Περιχύνετε τις τηγανίτες με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζετε από πάνω περισσότερα κομματάκια σοκολάτας.
  • Φιστικοβούτυρο και μπανάνες. Ένας παραδεισένιος συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων.
  • Καρπός. Ναι, ταιριάζουν πολύ με τη σοκολάτα. Αυτό μπορεί να είναι οπουδήποτε, από φρέσκα φρούτα και μούρα μέχρι μαρμελάδες και κονσέρβες.
  • Κάτι τραγανό. Καβουρδισμένα καρύδια, πεκάν, αμύγδαλα, επιλέξτε το αγαπημένο σας.
  • Μπέικον. Παρακμιακή σοκολάτα συν τραγανό και καπνιστό μπέικον; Γιατί όχι?

Leave a Comment