Τέλεια και τραγανή φριτέζα αέρα μπούτια κοτόπουλου (τύμπανα)

Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου Air Fryer είναι το όνειρο κάθε παιδιού που γίνεται πραγματικότητα. Όλοι θέλουν πάντα να τρώνε τα πόδια, ειδικά τα παιδιά. Με αυτή τη συνταγή θα συνεχιστεί η μάχη για το ποιος θα πάρει το τελευταίο μπαστούνι!

Αυτά τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου θα σερβίρονται τέλεια με φασόλια , κατσαρόλα καλαμποκιού , λαχανάκια Βρυξελλών ή πατάτες . Ένα ιδανικό γεύμα για κάθε περίσταση!

Τύμπανα φριτέζας αέρα

Αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου φριτέζας είναι τόσο εκπληκτικά! Δεν χρειάζεται να παγώσετε έξω για να τα ψήσετε στη σχάρα, ή να κάνετε τεράστια ακαταστασία στο τηγάνι της κουζίνας μαγειρεύοντάς τα. 

Το τηγάνισμα στον αέρα αλλάζει τον κόσμο της μαγειρικής! Τα μπουτάκια κοτόπουλου για τηγάνισμα στον αέρα είναι τα καλύτερα γιατί περιέχονται όλα στη φριτέζα αέρα, που βρίσκεται στον πάγκο σας. Αυτό ελευθερώνει τον φούρνο σας για να φτιάξετε τις σφήνες πατάτας ή τις πατάτες κηδείας να ταιριάζουν με τα πόδια.

Ο αέρας που κυκλοφορεί δημιουργεί ζουμερά τραγανά εξωτερικά και τρυφερό ζουμερό κρέας εσωτερικά. Το καρύκευμα είναι αλμυρό με μια νότα γλυκού. Είναι τόσο καλό! Σε όλους λατρεύουν τα μπουτάκια κοτόπουλου, είναι εύκολο να τα πιάσετε και να τα φάτε. Σου δίνουν αφορμή να φας και με τα δάχτυλά σου! Αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου έχουν γίνει το αγαπημένο δείπνο των παιδιών μου. 

Μπορούν να φάνε με τα χέρια τους και να λατρέψουν την τρυφερή, ζουμερή γεύση κοτόπουλου. Αυτή η συνταγή για φριτέζα αέρα είναι τόσο εξαιρετική, που θα πρέπει να προγραμματίσετε να φτιάξετε επιπλέον! Δοκιμάστε τα απόψε!

AD

Τι χρειάζεστε για τη φριτέζα μπουτάκια κοτόπουλου

Αναζητήστε μπούτια κοτόπουλου στο τμήμα κρέατος του παντοπωλείου σας. Μπορείτε συνήθως να βρείτε συσκευασίες με μπαστούνια κοτόπουλου κοντά στα άλλα μέρη του κοτόπουλου.

  • Μπούτια κοτόπουλου: Θα θέλετε το δέρμα σε αυτά. Δημιουργεί αυτό το τραγανό εξωτερικό κέλυφος που αρέσει σε όλους.
  • Πάπρικα: Προσθέτει γεύση και χρώμα στα μπαστούνια.
  • Ιταλικά καρυκεύματα: Ένας τέλειος συνδυασμός καρυκευμάτων για να φτάσετε στην κορυφή.
  • Καστανή ζάχαρη:  Προσθέτει λίγη καραμελοποίηση και γλυκύτητα σε κάθε μπούτι.
  • Αλάτι και πιπέρι: Προσθέστε στη γεύση!
  • Ελαιόλαδο: Αυτό βοηθά το καρύκευμα να κολλήσει στο κοτόπουλο και του δίνει μια ωραία τραγανή φλούδα μόλις τηγανιστεί στον αέρα.
Read More  Κανέλα γιαγιά

Πώς να φτιάξετε μπουτάκια κοτόπουλου στη φριτέζα

Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολο! Ανακατέψτε τα όλα μαζί και μετά τα χέρια. Δεν χρειάζεται να κάνετε φύλαξη στη σχάρα ή στο τηγάνι. Απλώς αναποδογυρίστε Μαγειρέψτε τα πόδια μία φορά και θα φάτε το δείπνο στο τραπέζι σε χρόνο μηδέν.

Προετοιμάστε το κοτόπουλο:  Στεγνώστε τα πόδια του κοτόπουλου με λίγη χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.

Καρυκεύστε το:  Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατέψτε την πάπρικα, τα ιταλικά καρυκεύματα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Συνδυάστε το:  Προσθέστε το ελαιόλαδο στο μπολ με το κοτόπουλο και στη συνέχεια πασπαλίστε με τα καρυκεύματα, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθεί πλήρως.

Ψήστε το:  Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με την πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι της φριτέζας. Ψήνουμε στους 380 βαθμούς για 10 λεπτά. Αναποδογυρίστε μετά από 10 λεπτά και συνεχίστε να μαγειρεύετε για 7-8 λεπτά ακόμη μέχρι να μην είναι πλέον ροζ και η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 165 βαθμούς Φαρενάιτ.

AD

Γιατί χρειάζεστε τα μπαστούνια κοτόπουλου Air Fryer στη ζωή σας!

Ακριβώς σε περίπτωση που αναρωτιέστε πραγματικά αν πρέπει να τα φτιάξετε ή όχι, είμαι εδώ για να σας πω, το κάνετε!

Λιγότερο χάος:  Τα μπαστούνια για τηγάνισμα στον αέρα στη φριτέζα κρατούν το χάλι συγκρατημένο αντί για όλη τη σχάρα ή την εστία σας. Το λατρεύω!

Γρήγορα και  εύκολα:  Μαγειρέψτε τα μπαστούνια σας στο μισό χρόνο και έχετε υπέροχα αποτελέσματα.

Ομοιόμορφο μαγείρεμα:  Ο αέρας που κυκλοφορεί στη φριτέζα μαγειρεύει τα πόδια ομοιόμορφα χωρίς να απανθρακώνει υπερβολικά το εξωτερικό. Είναι απλά πρώτης τάξεως!

Πιο υγιεινό:  Με λίγα να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται λάδι, είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να πάρετε την πρωτεΐνη σας. Ειδικά αν δοκιμάζετε κετο ή δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Είναι ένας υγιεινός τρόπος για να αποκτήσετε αυτή τη «τηγανισμένη» γεύση και υφή χωρίς λάδι.

Read More  Μηλόψωμο

Φτηνό:  Την τελευταία φορά που έλεγξα τα μπουτάκια κοτόπουλου ήταν ένα από τα φθηνότερα κρέατα που θα μπορούσατε να αγοράσετε, μιλήστε για το γκουρμέ φάτε με έναν προϋπολογισμό!

Διασκέδαση:  Εντάξει, το έχω αναφέρει πριν, αλλά σοβαρά τα μπαστούνια κοτόπουλου με φριτέζα είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα για φαγητό. Σκάψτε λοιπόν!

AD

ΕΝΑ Δ

Συμβουλές για τύμπανα φριτέζας αέρα

Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αυτά είναι απίστευτα, αλλά αφού τηγανίζετε στον αέρα, αυτό θα είναι εύκολο!

Γνωρίστε τη φριτέζα σας:  Οι θερμοκρασίες και οι χρόνοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη φριτέζα σας. Πόσα μπαστούνια κοτόπουλου μπορείτε να χωρέσετε επίσης θα κάνει τη διαφορά. Φροντίστε να ελέγχετε και να παρακολουθείτε τα μπούτια κοτόπουλου σας, ώστε να μην τα παραβράσετε ή δεν τα ψήσετε λίγο. Προσαρμόστε ανάλογα.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία: Θα χρειαστεί να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα μπούτια κοτόπουλου φριτέζας είναι ασφαλή για κατανάλωση. Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο στο πιο παχύ, σαρκώδες μέρος του τυμπάνου, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζει το κόκκαλο. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι 165 μοίρες.

Αφήστε το να ξεκουραστεί:  Είναι πάντα καλή ιδέα να αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί πριν το κόψετε. Επιτρέπει στο κρέας να επαναρροφήσει και να αναδιανείμει την υγρασία μέσα στο κρέας και επιτρέπει στις ίνες του κρέατος να γίνουν πιο τρυφερές.

AD

Παραλλαγές για τύμπανα κοτόπουλου

Το υπέροχο μέρος αυτής της συνταγής φριτέζας αέρα είναι ότι είναι τόσο προσαρμόσιμη. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά μπαχαρικά, σάλτσες και κάντε αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου τα δικά σας ξεχωριστά μπουτάκια. Ακριβώς όπως αυτά τα φτερά κοτόπουλου Air Fryer , θα είναι εξίσου φοβερά!

Read More  Τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο φριτέζα αέρα

Τρίψιμο : Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά μπαχαρικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτά τα πόδια φριτέζας αέρα. Εκτός από τα καρυκεύματα taco και ράντσο  , υπάρχουν πολλές ποικιλίες που μπορείτε να αναμίξετε. 

Τσίλι σε σκόνη, καπνιστή πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, βασιλικός, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλεσμένη μουστάρδα και σπόροι σέλινου απλά σας δίνουν μερικές ιδέες.

Σάλτσες:  Τα μπουτάκια κοτόπουλου της φριτέζας δεν χρειάζονται σάλτσα, αλλά μερικές φορές θέλετε απλώς μια σάλτσα. Αν θέλετε να προσθέσετε μια σάλτσα στο κοτόπουλο ενώ ψήνεται σαν σάλτσα BBQ , περιμένετε να το προσθέσετε στο κοτόπουλο μέχρι τα τελευταία 2-3 λεπτά του ψησίματος. Ρίξτε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε σάλτσα μπάρμπεκιου και μετά ολοκληρώστε το μαγείρεμα.

 Άλλες σάλτσες που θα θέλετε να κρατήσετε για βουτιά. Για παράδειγμα , το ντρέσινγκ Ranch , η καυτή σάλτσα, η σάλτσα τυριού , η σάλτσα YUM YUM , μια μουστάρδα μελιού ή η αγαπημένη σας ασιατική σάλτσα, όλα θα λειτουργήσουν με αυτά τα μπουτάκια κοτόπουλου με φριτέζα αέρα.

Αποθήκευση:  Διατηρούνται για 4-5 ημέρες στο ψυγείο και έως και 3-4 μήνες στην κατάψυξη. Για να ξαναζεστάνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν στο ψυγείο και τα ξαναζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή για λίγα λεπτά στη φριτέζα αέρα.

Ας φτιάξουμε κι άλλο κοτόπουλο!

Το κοτόπουλο είναι μια από τις καλύτερες πρωτεΐνες που υπάρχουν. Είναι βολικό, φθηνό και εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Είναι μια υγιεινή πρωτεΐνη όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε λίγο τη δίαιτα και είναι ένα από εκείνα τα τρόφιμα που πάντα φαίνεται να αρέσουν στα παιδιά. Με την ήπια γεύση, τη ζουμερή τρυφερή υφή του, το κοτόπουλο είναι ιδανική επιλογή για κάθε γεύμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε μία από αυτές τις απίστευτες συνταγές σήμερα.

Leave a Comment