Σφενδάμι ψητή κολοκύθα με τσίλι και φέτα

Πώς να κάνετε την ψητή κολοκύθα τόσο πιο υπέροχη με πολύ λίγη προσπάθεια; Μια δόση σιρόπι σφενδάμου για επιπλέον καραμελοποίηση. Φρέσκα τσίλι. Συν ένα πασπάλισμα φέτα και ντους με καρύδια! Σερβίρετε ως συνοδευτικό, γεύμα, στοίβα πάνω σε τοστ ή κροστίνι . Είναι νόστιμο με όποιον τρόπο!

Κολοκύθα σφενδάμου ψητή με φέτα και τσίλι

Κάτι μαγικό συμβαίνει στην κολοκύθα όταν την ψήνεις. Εντείνει τη γλύκα και καραμελώνει όμορφα.

Ευχαρίστως θα το έτρωγα σκέτο. Αλλά εδώ, το ανεβάζουμε σε ένα βαθμό με μερικές απλές προσθήκες που λειτουργούν τόσο καλά με την κολοκύθα. Μια δόση σιρόπι σφενδάμου για επιπλέον καραμελοποίηση. Επιπλέον, ένα χτύπημα από φρέσκο ​​τσίλι, μαλακό τραγανό καρύδι από καρύδια και κρεμώδη ποτ αλμυρής φέτας… ξέρετε ότι αυτό θα είναι καλό!

Αυτό είναι το δείπνο, εκεί. Ή μια υπέροχη νόστιμη πλευρά.

Συστατικό που χρειάζεστε

Εδώ είναι τι χρειάζεστε για να το κάνετε αυτό.

ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Κολοκύθα – Οποιαδήποτε κολοκύθα τρώει. Συνήθως χρησιμοποιώ Kent ή Jap που είναι κοινές ποικιλίες εδώ στην Αυστραλία. Μην χρησιμοποιείτε κολοκύθα που προορίζεται για το σκάλισμα του Halloween, δεν είναι πολύ ευχάριστο να το φάτε.Εναλλακτικές λύσεις – Κολοκύθα Butternut (που ονομάζονται κολοκυθάκια butternut στις Ηνωμένες Πολιτείες) ή γλυκοπατάτα!

Σιρόπι σφενδάμου – ή μέλι.

Αποξηραμένες νιφάδες τσίλι – που ονομάζονται επίσης νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Χρησιμοποιώ τον κανονικό τύπο που παίρνετε από τα συνηθισμένα παντοπωλεία, αλλά θα μπορούσατε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ασιατικά ή άλλα είδη νιφάδων τσίλι. Απλά προσέξτε τα πικάντικα!

Read More  Καστανή Ζάχαρη Σκόρδο Σολομός Air Fryer

Κόκκινο κρεμμύδι – αντικαταστήστε το κανονικό κρεμμύδι, τα εσαλότ (Η.Π.Α.: ασκαλώνια) ή το λευκό μέρος των πράσινων κρεμμυδιών (συχνά έχω τσαμπιά στο ψυγείο με τα πράσινα μέρη να έχουν ξεκολλήσει ανεπιτήδευτα για λόγους γαρνιτούρας, οπότε πάντα ψάχνω για χρήσεις του λευκού μέρους).

Καρύδια – Ή άλλοι ξηροί καρποί της επιλογής σας. Τα αμύγδαλα και τα πεκάν έρχονται πρώτα στο μυαλό. Τα κουκουνάρια, οι πεπίτες και άλλοι μικροί ξηροί καρποί/σπόροι θα μπορούσαν επίσης να λειτουργήσουν, αλλά θα τους έριχνα εν μέρει στο μαγείρεμα, ώστε να μην καούν σε μικροσκοπικά μικρά μαύρα (πικρά) σφαιρίδια.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Τσίλι – Αυτό είναι προαιρετικό γιατί είναι περισσότερο οπτικό παρά πικάντικο, επειδή παίρνουμε αρκετή πικάντικη γεύση από τις αποξηραμένες νιφάδες τσίλι. Τα μεγάλα τσίλι, όπως το πιπέρι καγιέν που απεικονίζεται, δεν είναι πολύ πικάντικο. Καλός κανόνας ζωής που πρέπει να θυμάστε: όσο μεγαλύτερο είναι το τσίλι, τόσο λιγότερο πικάντικο είναι!

Δανέζικη φέτα – Αυτός είναι ο τύπος φέτας που είναι λίγο πιο κρεμώδης από την ελληνική φέτα. Η ελληνική φέτα λειτουργεί επίσης, αν και μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο η δανέζικη φέτα αλείφει καθώς λιώνει κατά την επαφή με την καυτή κολοκύθα.Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε πραγματικά, χρησιμοποιήστε κατσικίσιο τυρί!

Μαϊντανός – Για όμορφο πράσινο φινίρισμα.


Πώς να φτιάξετε ψητή κολοκύθα σφενδάμου με τσίλι και φέτα

Αυτή είναι μια συνταγή που αφορά περισσότερο τα φινιρίσματα. Η κολοκύθα ψήνεται με κρεμμύδι και καρύδια, όλα περιχυμένα με σιρόπι σφενδάμου. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε με φέτα, κόκκινο τσίλι και μαϊντανό. Τότε κολλήστε μέσα!

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2,5 cm / 1″. Για να το κάνω αυτό, κόβω πρώτα σε φέτες 2,5 cm / 1″. Η χρήση μιας λικνιζόμενης κίνησης καθώς κόβετε φέτες σας βοηθάει να το κάνετε αυτό εύκολο.

Read More  Cheesecake κολοκύθας Snickerdoodles

Κόψτε το δέρμα.

Στη συνέχεια κόψτε σε κύβους.

Σωρώστε σε ένα μεγάλο ταψί με επένδυση από χαρτί με τις φέτες κρεμμυδιού και τα καρύδια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, σιρόπι σφενδάμου, αλάτι και νιφάδες τσίλι και στη συνέχεια το απλώνουμε. Όσο περισσότερο χώρο ανάμεσα στην κολοκύθα, τόσο το καλύτερο. Αν η κολοκύθα είναι πολύ σωριασμένη, θα μαγειρευτεί και θα κρεμάσει αντί να καραμελώσει.

Ψήνετε για 30 λεπτά , ανακατεύοντας μια φορά στο σημείο των 20 λεπτών, μέχρι η κολοκύθα να γίνει ανοιχτό χρυσό και να ψηθεί. Δεν θα έχετε έντονο χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια, όχι όπως οι απλοί κύβοι κολοκύθας (όπως σε αυτή τη συνταγή ), γιατί το σιρόπι σφενδάμου θα καεί στις άκρες των κύβων πριν η επιφάνεια γίνει εντελώς χρυσή.

Επίσης, το κρεμμύδι θα πάρει αρκετά σκούρο καφέ. Αν παρατηρήσετε στο σημείο εκτίναξης ότι γίνεται λίγο πολύ καφέ, απλώς σπρώξτε/στοιβάξτε τα όλα μαζί ή θάψτε τα κάτω από την κολοκύθα. Αυτό θα τους προστατέψει!

Φινίρισμα – Ρίξτε απαλά την κολοκύθα για να την καλύψετε με όλους τους νόστιμους χυμούς του δίσκου. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε πιατέλα σερβιρίσματος – μια στρώση είναι ωραία για ομοιόμορφη κάλυψη και καθαρή παρουσίαση. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​τσίλι, φέτα και μαϊντανό και μετά σερβίρουμε!

Ή – ανακατεύετε και στοίβετε

Ξέρω ότι είπα ότι μια παρουσίαση ενός επιπέδου φαίνεται ωραία και τακτοποιημένη. Αλλά στην πραγματικότητα, για μέγιστη γεύση-συσσώρευση-πιο-ρουστίκ παρουσίαση (γνωστός και ως στυλ Nagi), κάντε το μεγαλύτερο μέρος του πασπάλισμα στο δίσκο, κρατώντας λίγο για γαρνίρισμα. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανάμιξη γεύσης θα συμβεί κατά τη μεταφορά και τη συσσώρευση.

Ολοκληρώστε με δεσμευμένη φέτα κ.λπ. για να το φτιάξετε.

Read More  Slow Cooker Beef and Broccoli

Όποια κατεύθυνση κι αν πάτε, η τακτοποίηση ενός στρώματος ή η μπερδεμένη στοιβαγμένη ρουστίκ, εξακολουθεί να έχει την ίδια βαθμολογία στην κλίμακα της νοστιμιάς. Που είναι, σε περίπτωση που δεν το είχατε μαντέψει, πολύ, πολύ υψηλό.

Πείτε μου αν το σερβίρετε ως συνοδευτικό ή το εισπνεύστε ως γεύμα! – Nagi x

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, έχω μια ολόκληρη κατηγορία συνοδευτικών με κολοκύθες ως μέρος της γωνιάς των συνοδευτικών με λαχανικά και σαλάτες αυτής της ιστοσελίδας! Κυρίως σχετικά χαμηλή προσπάθεια, όπως αυτή, με διασκορπισμό επίδειξης για ειδικές περιστάσεις.

Leave a Comment