Σκόρδο Μπούτια Κοτόπουλου

Οι γρήγορες συνταγές για τους μηρούς κοτόπουλου είναι σωτήριες μεσοβδόμαδα, και αυτά τα σκόρδα Chicken Thighs είναι ένα από τα χρυσά μου ψήγματα!

Με  τραγανή επιφάνεια με κρούστα με σκόρδο , ζουμερό εσωτερικό και σάλτσα βουτύρου σκόρδου , αυτή είναι μια συνταγή για μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 5 συστατικών. Είναι σχεδόν απίστευτο πόσο εξωφρενικά νόστιμη μπορεί να είναι μια τέτοια αβίαστη συνταγή!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ γρήγορη συνταγή για μπούτι κοτόπουλου που ξέρω

Υπάρχει ένα βασικό στοιχείο αυτής της συνταγής που τη διακρίνει από τις περισσότερες γρήγορες και εύκολες συνταγές για μπούτια κοτόπουλου – αυτές είναι ΤΡΑΓΑΝΕΣ μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα.

Τραγανή κρούστα; Με  μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα ;

ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Εδώ είναι το μυστικό : σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι πασπαλισμένο στους μηρούς του κοτόπουλου. Μαγειρέψτε σε σχετικά  χαμηλή φωτιά  = βαθιά χρυσαφένια, τραγανή κρούστα με υπέροχη αλμυρή γεύση σκόρδου.

Και όχι μόνο απολαμβάνετε όλη την ευχαρίστηση να καταβροχθίζετε αυτήν την τραγανή σκόρδα κρούστα, αλλά τα καφέ κομμάτια στο τηγάνι από το ψήσιμο* είναι η βάση για μια απίστευτη σάλτσα τηγανιού που χρειάζεται 1 1/2 λεπτό για να γίνει.

* Η επίσημη λέξη για τα χρυσά πράγματα στα τηγάνια είναι  λατρεμένη.

Μπούτια κοτόπουλου – σε όλη τη διαδρομή!

Είμαι σίγουρος ότι το στήθος κοτόπουλου είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι κοτόπουλου εδώ στην Αυστραλία – και πιθανώς σε πολλές δυτικές χώρες.

Read More  One Pot Greek Chicken and Lemon Rice – το καλύτερο κοτόπουλο και ρύζι ποτέ!

Ναι το στήθος είναι πιο αδύνατο – οριακά. Σας εκπλήσσει το γεγονός ότι τα 100g/3,5oz μπούτια κοτόπουλου έχουν μόνο 2 μικροσκοπικά γραμμάρια περισσότερο λίπος από το στήθος; 2 γραμμάρια δεν είναι τίποτα για όλη την έξτρα  γεύση και ζουμερά που παίρνετε από τα μπούτια κοτόπουλου!

Με κάθε ειλικρίνεια, όταν πρόκειται για γρήγορα και εύκολα γεύματα χωρίς άγχος με κοτόπουλο, πηγαίνετε μέχρι τα μπούτια κοτόπουλου. Είναι πιο ζουμερό, τόσο πιο εύκολο στο μαγείρεμα, λιγότερο επιρρεπές στο στέγνωμα επειδή το ψήνατε υπερβολικά κατά 90 δευτερόλεπτα, μπορεί να μαγειρευτεί με λιγότερο λάδι και έχει καλύτερη γεύση από το στήθος. 🙂

Τι να σερβίρετε στο πλάι;

Κάντε το δείπνο εξαιρετικά υπέροχο σερβίροντας αυτούς τους μηρούς κοτόπουλου σκόρδου με αυτό το εθιστικό ρύζι μπασμάτι με κάρυ ή ρύζι με μανιτάρια!  Προσθέστε αυτήν την Καθημερινή Σαλάτα Λάχανου για τραγανή γεύση (μια υπέροχη σαλάτα αναμονής) ή φτιάξτε μια γρήγορη σαλάτα κήπου.

Υπάρχουν πολύ λίγες συνταγές σε αυτόν τον κόσμο που είναι πραγματικά φτιαγμένες από το μηδέν που απαιτούν τόσο λίγα υλικά, είναι πολύ γρήγορες και εύκολες, δεν απαιτούν μια μπανιέρα με βούτυρο και κρέμα, είναι οικονομικές και όμως τόσο νόστιμες στα χείλη. Το σερβίρω με υπερηφάνεια για την εταιρεία.

Αυτή η συνταγή για μηρούς κοτόπουλου σκόρδου κάνει το κόψιμο. Υπέροχη συνταγή για την πίσω τσέπη! 🙌🏻🙌🏻  – Nagi x


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ:

Read More  Miso Βούτυρο Καλαμπόκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΚΑΛΟ, ΔΕΡΜΑ ΣΕ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ:

Leave a Comment