Σαλάτα με νουντλς με φιδέ

Αυτή είναι μια δροσερή σαλάτα με νουντλς με φιδέ που φτιάχνεται γρήγορα και είναι εξαιρετικά υγιεινή με μόνο 170 θερμίδες ανά μερίδα! Το ντρέσινγκ είναι φτιαγμένο με ασιατικά υλικά και είναι πολύ ουδέτερο, επομένως ταιριάζει στα περισσότερα ασιατικά φαγητά , όπως κινέζικα , ταϊλανδέζικα , βιετναμέζικα , ιαπωνικά , ακόμη και κορεάτικα πιάτα όπως το Bulgogi.

Δοκιμάστε το με  κινέζικες φτερούγες κοτόπουλου , ασιατικό γλασέ σολομό ή  ασιατικές γαρίδες σκόρδου τσίλι (γαρίδες)!

Σαλάτα με νουντλς με φιδέ

Η ασιατική κουζίνα δεν έχει πραγματικά το ισοδύναμο με τις δυτικές σαλάτες “go to” όπως λαχανοσαλάτα , ρόκα και παρμεζάνα ή σαλάτες κήπου. Δημιούργησα λοιπόν αυτή τη Σαλάτα με Χυλοπίτες με Φερμιτσέλι ως μια απλή, δροσερή σαλάτα για να συνοδεύσει τα ασιατικά φαγητά.

Είναι μία από αυτές τις πλευρές που ονόμασα  δύο σε ένα,  καθώς είναι φτιαγμένο με νουντλς από φιδέ, που βοηθά να γεμίσει το γεύμα αντί να έχει ρύζι στο πλάι, καθώς και πολλά τραγανά φρέσκα λαχανικά .

Αυτό κάνει ένα υπέροχο NO COOK ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα!

Τι χρειάζεστε για τη σαλάτα με νουντλς με φιδέ

Εδώ είναι τι χρειάζεστε:

  • Τα νουντλς με φιδέ είναι λεπτά νουντλς που παρασκευάζονται από ρύζι. Προετοιμάστε τις οδηγίες ανά πακέτο – συνήθως απλώς μουλιάζετε σε ζεστό νερό βρύσης ή βραστό νερό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζετε.
  • Λαχανικά –  με λαχανικά επιλογής! Οτιδήποτε μπορεί να κοπεί σε λεπτές κλωστές όπως φαίνεται στην εικόνα είναι ιδανικό.
  • Το τσίλι είναι προαιρετικό – μια λεπτή πικάντικη γεύση είναι πολύ θέμα για τις ασιατικές σαλάτες.
Read More  Μπρουσκέτα

Μετατρέψτε το σε ένα γρήγορο γεύμα με την προσθήκη κάτι που αγοράσατε από το κατάστημα, όπως ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ζεστό καπνιστό σολομό, προμαγειρεμένες γαρίδες ή ακόμα και τόνο σε κονσέρβα!

Πως να το φτιαξεις

Και να πώς να το φτιάξετε. Δεν εμπλέκεται η πυραυλική επιστήμη εδώ! Ανακινήστε το ντρέσινγκ σε ένα βάζο (ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε οποιοδήποτε είδος ντρέσινγκ), ετοιμάστε νουντλς ανά πακέτο και μετά ανακατέψτε το.

Τι να σερβίρετε με Φερμιτσέλι Noodle Salad

Αυτό είναι ένα συναρπαστικό γεύμα ζεστού καιρού, ως ένα ελαφρύ γεύμα από μόνο του ή με ένα απλό κομμάτι μαγειρεμένης πρωτεΐνης. Το αγαπημένο μου είναι να προσθέσω μεγάλες νιφάδες σολομού ασιατικού τύπου, όπως ένα από αυτά:

Leave a Comment