Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι Slow Cooker με σάλτσα BBQ

To-die-for Beef Brisket που πραγματικά εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό το κομμάτι βοείου κρέατος! Αυτό το ψαρονέφρι Slow Cooker μαγειρεύεται σε μια απλή σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου μέχρι να γίνει υπέροχα τρυφερό και  εμποτισμένο με απίστευτη γεύση. Σερβίρετε με μια πλευρά από  λαχανοσαλάτα  ή μακαρονοσαλάτα και καλαμπόκι στον ατμό. Ή τοποθετήστε ψηλά σε ρολά και φτιάξτε ρυθμιστικά!

Αυτή είναι μια αγαπημένη συνταγή για τους αναγνώστες που περιλαμβάνεται από τη λαϊκή ζήτηση στο ντεμπούτο μου βιβλίο μαγειρικής «Dinner» !

Συνταγή μοσχαρίσιο ψαρονέφρι!

Πραγματικά δεν είμαι κορίτσι των κοριτσιών όσον αφορά το φαγητό. Δεν κοιτάζω με απορία τα εκπληκτικά διακοσμημένα κέικ πολλαπλών επιπέδων. Δεν ασχολούμαι με τις όμορφες μικρές σοκολάτες. Δεν με ενδιαφέρει να μάθω πώς να φτιάχνω ζαχαρωτά.

Αλλά πηγαίνω γκα-γκα πάνω από αξιοθέατα όπως αυτό – ένα γιγάντιο κομμάτι με γεύση ψαρονέφρι.

Είμαι όλη τάξη. Όλη την τάξη. 😂

Ψαρονέφρι μαγειρικής – εν συντομία

Τι είναι το ψαρονέφρι; Ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που πρέπει να ψηθεί αργά για να διασπάσει τους συνδετικούς ιστούς. Το μοναδικό με αυτό το κομμάτι βοείου κρέατος είναι ότι μπορεί να μαγειρευτεί αργά, ώστε να είναι τρυφερό στο πιρούνι, αλλά ακόμα να τεμαχίζεται. Έχει επίσης καλύτερη μοσχάρι γεύση σε σύγκριση με άλλα τεμάχια βοείου κρέατος αργού ψησίματος όπως το τσοκ.

Υπάρχει άλλο όνομα για ψαρονέφρι; Δεν υπάρχει άλλο όνομα για το ακατέργαστο ψαρονέφρι, αυτό είναι το όνομα του κομματιού. Αλλά θα το δείτε να πωλείται στα καταστήματα που έχουν ήδη παρασκευαστεί με τη μορφή κορν μοσχάρι, παστράμι και ασημένιο ψαρονέφρι που έχει αλατιστεί.

Read More  Τούρτα ανάποδα ανανά

Ποιο κομμάτι κρέατος μοιάζει με το ψαρονέφρι;  Δεν υπάρχει κομμάτι βοείου κρέατος με τις ίδιες μαγειρικές ιδιότητες. Για αυτήν τη συνταγή, το καλύτερο υποκατάστατο για το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι είναι το τσοκ, όπως χρησιμοποιείτε για το  ψητό κατσαρόλας . Διαφορετικά, δοκιμάστε την   έκδοση αυτής της συνταγής με μοσχαρίσια παϊδάκια  ή  χοιρινά παϊδάκια – και τα δύο υπέροχα!

Πόσο καιρό χρειάζεται για να μαγειρέψετε; 8 έως 10 ώρες σε αργή κουζίνα στο χαμηλό, 1 ώρα και 15 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας ή 5 ώρες στο φούρνο στους 320F/160C.

Το ψαρονέφρι υποτίθεται ότι είναι ροζ; Όχι. Το μαγειρεμένο απλό ψαρονέφρι δεν πρέπει να είναι ροζ, αν είναι, είναι πολύ καλά και θα είναι σκληρό.  Δεν μπορείτε να φάτε ψαρονέφρι σπάνια. ΠΑΝΤΩΣ, το παστράμι και το corned beef είναι ροζ ακόμα και μετά το μαγείρεμα λόγω του ειδικού αλατιού που χρησιμοποιούν (όπως το μπέικον).

Πώς να φτιάξετε μοσχαρίσιο ψαρονέφρι αργής κουζίνας

Είναι μια απλή συνταγή για ψαρονέφρι από μοσχαρίσιο κρέας, αν και υπάρχει μια αρκετά μεγάλη λίστα με μπαχαρικά, επειδή φτιάχνουμε ένα σπιτικό τρίψιμο  και σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου εδώ. Αξίζει εντελώς τον κόπο – δεν υπάρχει καμία εμφιαλωμένη σάλτσα που να συγκρίνεται με αυτό!

Μείγμα μπαχαρικών – Ξεκινάμε με ένα τρίψιμο μπαχαρικών. Δεν χρειάζεται μαρινάρισμα γιατί αργούμε να το μαγειρέψουμε – ο μεγάλος χρόνος μαγειρέματος έχει ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα με το μαρινάρισμα. Αν το ψήναμε, θα συνιστούσα να το μαρινάρουμε.

Slow Cook –  τοποθετήστε τα υλικά για τη σπιτική σάλτσα BBQ στο slow cooker (ξίδι, κέτσαπ, σάλτσα Worcestershire, σκόρδο και μπαχαρικά), προσθέστε το βόειο κρέας και αφήστε το να μαγειρευτεί αργά για 8 έως 10 ώρες.

Read More  Copact Σαλάτα με λαιμό ιτιάς

Κρούστα καραμέλας –  Μετά από αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά σε ζεστό φούρνο (ή ακόμα και κάτω από τη σχάρα/κρεατάκι) για να καραμελώσει η κρούστα.

Μειώστε τη σάλτσα –  Εν τω μεταξύ, σιγοβράστε το υγρό στη βραδινή κουζίνα για να γίνει μια σιροπιαστή σύσταση σάλτσας <– Αυτή είναι η σπιτική μας σάλτσα μπάρμπεκιου!

Τι είναι το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι;

Το ψαρονέφρι είναι ένα κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας που γίνεται για αργό μαγείρεμα, όχι γρήγορο μαγείρεμα. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του  σε σύγκριση με άλλα αργά ψητά κομμάτια βοείου κρέατος είναι ότι διατηρεί το σχήμα του ακόμα και μετά από ώρες και ώρες αργού μαγειρέματος και  μπορεί να κοπεί σε φέτες .

Όταν μαγειρεύετε αργά άλλα κομμάτια αργού ψησίματος μοσχάρι όπως τσακ (όπως στο μοσχαρίσιο στιφάδο ), gravy beef (ένα αυστραλιανό μοσχάρι) και κοντά παϊδάκια , «διαλύονται εύκολα επειδή υπάρχουν περισσότεροι συνδετικοί ιστοί που τρέχουν σε όλο το κρέας και διασπώνται με αργό μαγείρεμα.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης, το ψαρονέφρι συγκρατείται και μπορεί να κοπεί σε φέτες. Αλλά οι φέτες είναι εξαιρετικά τρυφερές και θα μπορούσαν να τεμαχιστούν εύκολα, βλέπετε; 🙂

Είναι το ψαρονέφρι κατάλληλο για τεμαχισμό;

Το ψαρονέφρι τεμαχίζεται καλά, αλλά προτιμώ να χρησιμοποιώ βόειο κρέας τσακ ή παϊδάκια για τεμαχισμό για συνταγές όπως το αργόψημένο  Shredded Beef Ragu , το Shredded Beef Chili και το Shredded Mexican Beef .

Αυτά τα κομμάτια έχουν περισσότερο λίπος στο κρέας και έτσι τα κομμένα κομμάτια είναι ωραία και ζουμερά. Αν και το ψαρονέφρι έχει ένα στρώμα λίπους στην επιφάνεια, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τόσο πολύ λίπος ή συνδετικοί ιστοί που διατρέχουν, οπότε αν το τεμαχίσετε τότε είναι αρκετά άπαχο.

Read More  Slow Cooker Beef and Broccoli

Τι να σερβίρετε με μοσχαρίσιο ψαρονέφρι

Για τη συγκεκριμένη συνταγή, κρατάω ολόκληρο το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι αργού μαγειρέματος και το κόβω σε φέτες. Σερβίρετε ένα χορταστικό δείπνο νότιου στιλ με σπιτικά φασόλια , ψωμί από καλαμπόκι (ή δοκιμάστε τα αγαπημένα μου μάφιν με καλαμπόκι !), κρεμώδη κατσαρόλα καλαμποκιού , κλασική κρεμώδη λαχανοσαλάτα  ή αυτό το No Mayo Coleslaw (είναι εξαιρετικό!), Μακαρονοσαλάτα ,  Πατατοσαλάτα ή πουρέ πατάτας.

Ή τοποθετήστε το σε ρυθμιστικά – αυτός είναι ο τρόπος που το σερβίρω συνήθως γιατί το ψαρονέφρι είναι μια τέλεια συνταγή για να ταΐσετε ένα πλήθος! – Nagi xx

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΣΙΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

• Slow Cooker Honey Buffalo Shredded Chicken
• Easy Homemade Pastrami
• Chili  – and Slow Cooked Shredded Beef Chili
• Cubanos (Cuban Subs with Mojo Marinated Pork, από την ταινία «Chef»)
• Slow Cooker Pulled BBQ Pork Sliders

Υ.Γ. Αν αγαπάτε το μοσχαρίσιο κρέας, μην χάσετε αυτές  τις συνταγές ψητού με μοσχαρίσιο ποτ  και Prime Rib / Standing Rib Roast  !

Δείτε Το How To Make It

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνεται στο πρώτο μου βιβλίο μαγειρικής Dinner . Το βιβλίο είναι ως επί το πλείστον νέες συνταγές, αλλά αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα του αναγνώστη που περιλαμβάνεται στη λαϊκή ζήτηση!

Leave a Comment