Μαυρισμένο κοτόπουλο (Εύκολη συνταγή για δείπνο)

Το μαυρισμένο κοτόπουλο ξεχειλίζει από τολμηρές γεύσεις και είναι απροσδόκητα υγρό και ζουμερό στην εκκίνηση!

Έτοιμο σε 30 λεπτά, αυτό είναι ένα φανταστικό πιάτο με κοτόπουλο .

Το κοτόπουλο είναι ένα τόσο ευέλικτο και οικονομικό κρέας, γι’ αυτό έχω τόσες πολλές φανταστικές συνταγές για δείπνο με κοτόπουλο στην πίσω τσέπη μου.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Τούτου λεχθέντος, μια μπουκιά από αυτή τη συνταγή για μαυρισμένο κοτόπουλο και μπορεί να πετάξετε όλα τα άλλα.

Είναι τόσο καλό; Βάζω στοίχημα ότι θα το φτιάχνεις περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα!

Τι είναι το μαυρισμένο κοτόπουλο;

Όχι, δεν είναι αποτέλεσμα υπερψημένου κοτόπουλου, οπότε μην περιμένετε καμένο και ξερό κρέας εδώ.

Αντίθετα, περιμένετε τέλεια μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου με τραγανή, απανθρακωμένη επικάλυψη στο εξωτερικό. 

Το μαυρισμένο κοτόπουλο γίνεται χρησιμοποιώντας ένα στεγνό τρίψιμο από βότανα και μπαχαρικά που μετατρέπονται σε σκούρα (μαυρισμένη) κρούστα όταν μαγειρεύονται σε δυνατή φωτιά. Η υψηλή θερμοκρασία εξασφαλίζει ζουμερό κρέας στο εσωτερικό του, ενώ τα μπαχαρικά, που συνήθως περιλαμβάνουν πάπρικα, κύμινο και θυμάρι, κάνουν το κοτόπουλο αλμυρό, γήινο και καπνιστό. 

Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και τόσο τσιμπημένο. Απλώς πασπαλίστε το κοτόπουλο με μπαχαρικά, αφήστε το να ψηθεί και βάλτε το στο φούρνο. Πανεύκολο!

Συστατικά

Με μόνο 2 (ish) υλικά, αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή όσο και οικονομική – μια τέλεια προσθήκη στην εβδομαδιαία εναλλαγή γευμάτων σας.

Read More  15 Σπιτικές Συνταγές Γρανόλας

Κοτόπουλο

Αυτή η συνταγή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε στήθη κοτόπουλου.

Αυτό το συχνά παρεξηγημένο κομμάτι κρέατος μπορεί να είναι επιρρεπές στο στέγνωμα, αλλά αν τηρήσετε αυτή τη συνταγή και τις συμβουλές μου, θα είστε εντάξει.

Μαυρισμένο καρύκευμα 

Αυτό είναι το κλειδί για να δώσει στο κοτόπουλο την χαρακτηριστική του, απανθρακωμένη όψη.

Τα παρακάτω μπαχαρικά είναι ό,τι χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα βασικό μαυρισμένο μείγμα καρυκευμάτων, αλλά μη διστάσετε να το κάνετε δικό σας με τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και καρυκεύματα.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις μετρήσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Ή, απλώς μείνετε στην παρακάτω λίστα και θα μείνετε περισσότερο από ικανοποιημένοι:

  • Πάπρικα
  • Αλας
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλεσμένο Κύμινο
  • Αποξηραμένο Θυμάρι
  • Αλεσμένο λευκό πιπέρι
  • Σκόνη κρεμμυδιού

Συμβουλές και κόλπα για το καλύτερο μαυρισμένο κοτόπουλο

Για ευκολότερο καθάρισμα, τοποθετήστε τα μπαχαρικά σε μια μεγάλη σακούλα Ziploc και ανακινήστε τα να ενωθούν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να λερώσετε ένα μπολ.

Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι είναι προθερμασμένο μέχρι να κάψει ζεστό πριν προσθέσετε το κοτόπουλο. Πρέπει να ψήσετε καλά το κοτόπουλο για να πάρει τη μεγαλύτερη γεύση.

Φέρτε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 1 ώρα αν είναι παγωμένο) πριν τρίψετε τα μπαχαρικά. Αυτό θα πρέπει να το εμποδίσει να συρρικνωθεί όταν χτυπήσει στο ζεστό τηγάνι.

Μην παραψήσετε το κοτόπουλο. Κανείς δεν θέλει ξηρό και λαστιχένιο λευκό κρέας! Επειδή το στήθος κοτόπουλου δεν περιέχει τόσο λίπος όσο οι μηροί ή τα πόδια, θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο καθώς ψήνεται.

Read More  23 συνταγές τυριού Cotija (Ιδέες για μεξικάνικο δείπνο)

Ο συνολικός χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο παχύ είναι το στήθος κοτόπουλου . Τα πιο παχιά στήθη που έχουν μέγεθος περίπου 8 ουγγιές θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά για να ψηθούν στο φούρνο. 

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο. Το μαγειρεμένο κοτόπουλο έχει εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμούς Φαρενάιτ.

Εάν θέλετε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, χτυπήστε το σε πάχος περίπου 1/2 έως 3/4 ίντσας. Ή, απλώς κόψτε τα κατά μήκος στη μέση. Σκεφτείτε κοτόπουλο Μιλανέζικο ή σνίτσελ.

Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε για να ξαναμοιραστούν οι χυμοί σε όλο το κρέας. Τα σκεπάζουμε χαλαρά με λίγο αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν τη φωτιά μέσα.

Πώς να σερβίρετε μαυρισμένο κοτόπουλο

  • Γαρνίρετε το μαυρισμένο κοτόπουλο με ένα σπρέι χυμό λάιμ για λαμπερή, δροσερή γεύση και σερβίρετε με ρύζι .
  • Το σερβίρετε πάνω από σάλτσα αλφρέντο . Η αντίθεση μεταξύ της κρεμώδους σάλτσας ζυμαρικών και της καπνιστή απανθρακωμένης γεύσης του κοτόπουλου είναι *το φιλί του σεφ.*
  • Χρησιμοποιήστε το ως γέμιση σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί Brioche, a la Popeye’s! 
  • Απολαύστε το ως σνακ με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ. Λατρεύω το μαυρισμένο κοτόπουλο με ντρέσινγκ τυρί bleu ή ντρέσινγκ Ranch .
  • Επειδή το κοτόπουλο είναι πολύ ευέλικτο, αυτό το πιάτο ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Σοβαρά. Δοκιμάστε το με οποιαδήποτε ή όλες αυτές τις πλευρές :

Πώς να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο μαυρισμένο κοτόπουλο

Αφήστε το μαυρισμένο κοτόπουλο να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, το μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.

Read More  30 εύκολες συνταγές για κέικ χωρίς αβγά

Ζεσταίνετε το ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων στο 50% για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι η αναθέρμανση του στήθους κοτόπουλου πιθανότατα θα το στεγνώσει.

Αν, λοιπόν, δεν σας πειράζει να το φάτε κρύο, απλά σερβίρετέ το κατευθείαν από το ψυγείο, με από πάνω μια σαλάτα κήπου. Θα είναι σούπερ ζουμερό και υπέροχα γευστικό.

Leave a Comment