Μαλακές μπουκιές κουλούρι (Εύκολη συνταγή)

Προχωρήστε, της θείας Άννας, γιατί αυτές οι μαλακές μπουκιές κουλούρι είναι γελοία απαλές και λαστιχωτές με μια υπέροχα τραγανή χρυσαφένια εξωτερική κρούστα. μμ!

Αν πιστεύετε ότι χρειάζονται μαγειρικές δεξιότητες για να φτιάξετε σπιτικές μπουκιές κουλούρι, ξανασκεφτείτε το. Αν και αυτή η συνταγή απαιτεί την παρασκευή ζύμης με μαγιά, μην τρομάζετε.

Είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξεις από όσο νομίζεις!

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Και ξέρεις τι? Όλη αυτή η προσπάθεια ζύμωσης, διόγκωσης και τυλίγματος της ζύμης αξίζει τον κόπο.

Πίστεψέ με; θα νιώσετε ένα διαφορετικό είδος ικανοποίησης μόλις το τραβήξετε.

Και ξέρατε ότι τα κουλούρια θεωρούνται τυχερά φαγητά για την Πρωτοχρονιά ; Πόσο ωραίο είναι αυτό;

Συνταγή Soft Pretzel Bites

Το να πούμε ότι αυτές οι μαλακές μπουκιές κουλούρι είναι νόστιμες είναι υποτιμητικό.

Αυτές οι τρυφερές, μαξιλαροθήκες με τραγανή χρυσή κρούστα είναι παραδεισένιες ! 

Μπορείτε να τα βουτήξετε με κάθε είδους ντιπ –είτε γλυκά είτε αλμυρά– αλλά ειλικρινά, ακόμα κι αν τα πασπαλίσετε απλώς με θαλασσινό αλάτι, θα είναι εθιστικά.

Αυτή η συνταγή είναι επίσης εκπληκτικά εύκολη, και κάνει πολλά – μιλάω για σχεδόν 200 κομμάτια! 

Μπορούν σίγουρα να ταΐσουν ένα πλήθος, αλλά ταυτόχρονα, μην περιμένετε υπολείμματα. Αυτά τα χρυσά ψήγματα θα εξαφανιστούν σε λίγα λεπτά.

Συστατικά

  • Ζύμη : ζυμωμένο μείγμα από μαγιά, νερό, λιωμένο βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι.
  • Μπάνιο με μαγειρική σόδα: το βραστό νερό και η μαγειρική σόδα είναι το κλειδί για να δώσουν στις μπουκιές κουλούρι την χαρακτηριστική υφή τους.
  • Egg Wash: χτυπημένο αυγό και νερό που πρέπει να αλείψετε στην κορυφή των κουλούρια για να τους δώσετε αυτό το επιπλέον χρυσό φινίρισμα.

Ενεργή μαγιά έναντι στιγμιαίας μαγιάς

Ενώ και οι δύο τύποι μαγιάς λειτουργούν στη ζύμη του ψωμιού και της δίνουν μια ελαφριά και αέρινη υφή, δεν λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Read More  13 Εύκολες συνταγές μπισκότων για το Baby Shower

Ναι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά, αλλά είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποια χρησιμοποιείτε – οπότε φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα!

Η ενεργή ξηρή μαγιά έχει κοκκώδη υφή, όπως το καλαμποκάλευρο. Σκεφτείτε το ως έναν ζωντανό αλλά αδρανή οργανισμό που πρέπει να ξυπνήσει για να λειτουργήσει.

Πρέπει να ενυδατωθεί αναμειγνύοντάς το με ζεστό νερό, γάλα και ζάχαρη. Χωρίς αυτό το βήμα, η μαγιά δεν θα ενεργοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα κάνει τη δουλειά της.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;Εισαγάγετε το email σας παρακάτω και θα το στείλουμε απευθείας στα εισερχόμενά σας.

Σημαντική σημείωση: το νερό πρέπει να έχει ακριβώς τη σωστή θερμοκρασία για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Αν είναι πολύ κρύο, δεν θα ξυπνήσει τη μαγιά. Αν είναι πολύ ζεστό, θα το σκοτώσει.

Τούτου λεχθέντος, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο για να μετρήσετε τη θερμοκρασία του γάλακτος. Πρέπει να είναι στους 110 βαθμούς Φαρενάιτ για να λειτουργήσει αυτό το βήμα. 

Η στιγμιαία μαγιά, από την άλλη πλευρά, είναι ένας τύπος ξηρής μαγιάς που διαλύεται και ενεργοποιείται πολύ πιο γρήγορα από την ενεργή ξηρή μαγιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ξυπνάτε τους οργανισμούς με νερό και γάλα για να λειτουργήσουν.

Απλά προσθέστε τη μαγιά στιγμής στα υλικά της ζύμης και ζυμώστε αμέσως.

Πρέπει να βράσετε τα κουλούρια πριν τα ψήσετε;

Πρέπει να βράσετε τα κουλούρια πριν τα ψήσετε για να αποκτήσετε την χαρακτηριστική λαστιχωτή υφή και την χρυσοκαφέ κρούστα τους. Θα χρησιμοποιήσετε ένα μπάνιο με μαγειρική σόδα (νερό και μαγειρική σόδα) για να το πετύχετε. Χωρίς αυτό το βήμα, οι μπουκιές σας κουλουριού θα έχουν απλώς την υφή του κανονικού ψωμιού. 

Πώς να φτιάξετε μαλακές μπουκιές κουλούρι

Το να δουλεύεις με ζυμωμένη ζύμη μπορεί να φαίνεται τρομακτικό έργο, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά βήματα που εμπλέκονται, αλλά είναι εύκολο να τα ακολουθήσετε!

Βήμα 1: Ενεργοποιήστε τη μαγιά.

Η ξηρή μαγιά είναι βασικά μια αφυδατωμένη εκδοχή της φρέσκιας μαγιάς, επομένως θα χρειαστεί να την ενυδατώσετε ξανά με υγρά συστατικά για να την πετύχετε.

Read More  15 καλύτερες συνταγές Taro για να φτιάξετε με τη ρίζα

Δείτε πώς: 

Ανακατέψτε το ζεστό νερό, το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν αρχίσει να αφρίζει από πάνω.

Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.

Χωρίς αυτό το βήμα, η μαγιά δεν θα κάνει τη δουλειά της να φουσκώσει η ζύμη.

Βήμα 2: Φτιάχνουμε τη ζύμη.

Συνδυάστε το μείγμα μαγιάς και το αλεύρι και χτυπήστε τα μαζί χρησιμοποιώντας το γάντζο εξάρτημα του ηλεκτρικού μίξερ σας. 

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 4-5 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης που είναι μαλακή και ελαστική αλλά όχι πολύ κολλώδης ή κολλώδης.

Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στον πάτο και τις πλευρές του μπολ. Αν ναι, προσθέστε κι άλλο αλεύρι και ζυμώστε ξανά.

Αν η ζύμη γίνει πολύ σφιχτή ή σκληρή, προσθέστε λίγο ζεστό νερό και ζυμώστε ξανά.

Επαγγελματική συμβουλή: Μπορείτε να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι αν δεν έχετε εξάρτημα με γάντζο ζύμης. Πασπαλίστε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας σας με αλεύρι για να μην κολλήσει.

Βήμα 3: Δοκιμάζουμε τη ζύμη.

Το βάζουμε σε μια λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη ή πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Σημαντικό: μην παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν δεν αφήσετε στη ζύμη αρκετό χρόνο να φουσκώσει, οι μπουκιές σας από κουλούρια θα είναι σκληρές, πυκνές και λαστιχένιες αντί για ελαφριές, αφράτες και αέρινες.

Βήμα 4: Πλάθετε τη ζύμη σε μπουκιές κουλούρι.

Τεντώνουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και τη χωρίζουμε σε 8 φέτες. Τυλίξτε τις σφήνες σε σχοινιά 24 ιντσών και κόψτε τις σε κομμάτια 1 ίντσας. 

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κόφτη πίτσας ή ξύστρα πάγκου για ευκολότερη κοπή. Ένα κοφτερό μαχαίρι λειτουργεί τέλεια αν δεν έχετε κανένα από τα δύο.

Βήμα 5: Ρίξτε τις μπουκιές σε ένα μπάνιο με μαγειρική σόδα.

Φέρτε το νερό σε βράση και ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, ρίξτε τα κουλούρια, 8-10 κομμάτια τη φορά, και αφήστε τα να ψηθούν για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Αυτό είναι το κλειδί για να δώσετε στις μπουκιές την υπογραφή τους τραγανή-εξωτερικά, τρυφερή-εσωτερική υφή.

Read More  30 εύκολες συνταγές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που θα σας συναρπάσουν

Βήμα 6: Ψήστε τα κουλούρια.

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τις μπουκιές του pretzel σε ένα λαδωμένο ταψί. Αλείψτε τα με ένα αυγόπλυμα για επιπλέον λάμψη. 

Τα ψήνουμε στους 425 βαθμούς Φαρενάιτ για 14-16 λεπτά. Μην ανησυχείτε από την υψηλή θερμοκρασία – είναι αυτό που δίνει στις μπουκιές την υπέροχη χρυσή κρούστα τους.

Βήμα 7: Γαρνίρετε με τα αγαπημένα σας γαρνιτούρα, όπως αλάτι ή ζάχαρη κανέλας.

Σερβίρετε και απολαμβάνετε!

Συμβουλές για τις καλύτερες μπουκιές πρέτσελ

Προτάσεις γεμίσματος και εμβάπτισης

Ενώ τα pretzel είναι καλά από μόνα τους, δεν είναι τόσο εθιστικά χωρίς επικαλύψεις και ντιπ.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου:

  • Βουτάμε τις φρεσκοψημένες μπουκιές κουλούρι σε λιωμένο βούτυρο.
  • Πασπαλίστε τα με χοντρό θαλασσινό αλάτι – απλό αλλά θεϊκό. 
  • Τα αλείφουμε με κανέλα ζάχαρη όταν είναι ακόμα ζεστά, ώστε να κολλήσουν.
  • Το ντιπ μουστάρδας μελιού παρέχει μια γλυκιά και πικάντικη γεύση.
  • Το ντρέσινγκ με τυρί Ranch ή bleu σας προσφέρει μια συγκλονιστική, πλούσια σε umami εμπειρία pretzel.
  • Σάλτσα τυριού Nacho – γιατί το τυρί κάνει τα πάντα καλύτερα.
  • Φιστικοβούτυρο ή σοκολάτα, κάτι παρακμιακό για να ικανοποιήσει το γλυκό σας.

Πώς να φυλάξετε τα μπουκιά Pretzel

Τα pretzel έχουν καλύτερη γεύση όταν σερβίρονται φρέσκα από το φούρνο. Όμως, σε περίπτωση που έχετε υπολείμματα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε καφέ χάρτινες σακούλες.

Μην τα αποθηκεύετε σε σακούλες Ziploc ή αεροστεγή δοχεία, καθώς αυτό θα δημιουργήσει συμπύκνωση, καθιστώντας τα μπουκιά του κουλουριού απαλά και χυλώδη. 

Ζεστάνετε τα κουλούρια στο κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα μόνο δευτερόλεπτα για να τα μαλακώσετε ξανά.

Πώς να φτιάξετε μπουκιές κουλούρι εκ των προτέρων

Όπως είπα, οι μπουκιές κουλουριού έχουν καλύτερη γεύση όταν σερβίρονται φρέσκες από το φούρνο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προετοιμάσετε τη ζύμη εκ των προτέρων.

Φτιάχνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο για έως και 1 μέρα ή την παγώνουμε για 2-3 μήνες .

Ξεπαγώστε την παγωμένη ζύμη στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πλάθουμε, μαγειρεύουμε σε λουτρό μαγειρικής σόδας και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.

Μπορώ να παγώσω μπουκιές κουλούρι;

Απολύτως! Μάλιστα, οι μπουκιές κουλούρι παγώνουν υπέροχα.

Τοποθετήστε τις κρύες μπουκιές κουλούρι σε σακούλες κατάψυξης και καταψύξτε για έως και 2 μήνες.

Τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα ψήνουμε στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 10 λεπτά.

Leave a Comment