Κρεμώδης σούπα Zuppa Toscana

Η Creamy Zuppa Toscana είναι μια αλμυρή ιταλική σούπα που φτιάχνεται με πατάτες, πικάντικο λουκάνικο, μπέικον και λάχανο. Είναι παχύρρευστο, κρεμώδες και νόστιμο και είναι μια σούπα που πρέπει να φτιάξετε αυτό το φθινόπωρο!

Αυτή η νόστιμη και κρεμώδης σούπα Zuppa Toscana έχει γεύση όπως είναι από το Olive Garden! Αν σας αρέσουν οι συνταγές αντιγραφής από τα αγαπημένα σας εστιατόρια, δοκιμάστε αυτή τη  σούπα με κρεμώδη νιόκι κοτόπουλου (Olive Garden Copycat) , Αυτά τα ρολά αυγού με αβοκάντο (Cheesecake Factory Copycat ή αυτήν την κλασική σαλάτα με κοτόπουλο Fuji Apple (Panera Bread Copycat ).

Συνταγή κρεμώδης σούπας Zuppa Toscana

Η Zuppa Toscana είναι μια νόστιμη κρεμώδης σούπα που είναι χορταστική και χορταστική! Πρώτη φορά δοκίμασα αυτή τη σούπα στο Olive Garden και όλοι ξέρετε πόσο λατρεύω μια καλή συνταγή αντιγραφής που μπορώ να φτιάξω στο σπίτι! Αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη σούπα στο σπίτι, αλλά μπορείτε να την κάνετε και ένα ολόκληρο γεύμα στο Olive Garden! Έχω συνταγές για Copycat Olive Garden Breadsticks και επίσης την κλασική Copycat Olive Garden Salad . Μείνετε σπίτι λοιπόν και εξοικονομήστε χρήματα. Όχι μόνο είναι μια απλή συνταγή, αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα καλύτερη από την αρχική!

Υλικά για να φτιάξετε σούπα Τοσκάνης

Αυτή η σούπα είναι απλή στην παρασκευή της και δεν χρησιμοποιεί πολλά υλικά. Φτιάξτε το στη σόμπα ή σε αργή κουζίνα (οδηγίες παρακάτω) και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά φέτος τον χειμώνα!

Read More  Κοτόπουλο βούτυρο

Ζωμός κοτόπουλου: Αυτό προσθέτει πολύ άρωμα στη βάση της σούπας.

Heavy Cream:  Η βαριά κρέμα είναι απαραίτητη για να φτιάξετε μια βαριά, πηχτή βάση για τη σούπα. Βοηθά να απορροφηθούν οι πατάτες και προσθέτει έντονη γεύση.

Ιταλικό λουκάνικο: Ανάλογα με το λουκάνικο που χρησιμοποιείτε, αυτό μπορεί να έχει λίγη κλωτσιά. Λάβετε αυτό υπόψη σας και πάρτε ήπιο ιταλικό λουκάνικο αν δεν τρελαίνεστε για τη ζέστη.

Μπέικον: Όταν συνδυάζεται με το λουκάνικο, το μπέικον είναι τόσο νόστιμο!

Πατάτες Russet: Όταν τις κόβετε σε κύβους, προσπαθήστε να τις διατηρήσετε ομοιόμορφο σε μέγεθος. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.

Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι προσθέτει πολύ γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λευκό ή ένα κίτρινο κρεμμύδι.

Σκελίδες σκόρδου: Αν δεν έχετε φρέσκες σκελίδες σκόρδου, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψιλοκομμένο σκόρδο. 1/2 κουταλάκι του γλυκού ισούται με περίπου 1 σκελίδα.

Σπανάκι ή λάχανο:  Αυτό προσθέτει χρώμα, υφή και υπέροχη γεύση στη σούπα Zuppa Toscana.

Αλάτι και πιπέρι: Απλά για γεύση!

Πώς να φτιάξετε το Zuppa Toscana

Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ετοιμάσετε αυτή τη σούπα Zuppa Tuscana, αλλά είναι απλά και επιτρέψτε μου να σας πω… αυτή η σούπα αξίζει κάθε βήμα!

Μαγειρέψτε τα κρέατά σας:  Μαγειρέψτε και θρυμματίστε το μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Βράζουμε το λουκάνικο και το αφήνουμε στην άκρη.

Προετοιμάστε τις πατάτες σας:  Ξεφλουδίστε κάθε πατάτα και κόψτε τη στη μέση και κάντε περίπου φέτες 1/4 ίντσας. Μπορείτε να τα κόψετε σε φέτες σε τέταρτα, κάνοντας τις πατάτες να έχουν μεγαλύτερο μέγεθος μπουκιάς.

Βράστε τις πατάτες σας:  Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ζωμό κότας. Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Read More  Κοτόπουλο Κάσιου αργής μαγειρέματος

Σοτάρουμε:  Όσο βράζουν οι πατάτες, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνδυάστε τα υλικά μαζί: Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέστε στην κατσαρόλα το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι. Βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαραθεί το σπανάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε παχύρρευστη κρέμα.

Μαγείρεμα: Τελειώνουμε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Πώς να φτιάξετε το Zuppa Toscana σε μια αργή κουζίνα

Αυτή η σούπα είναι τόσο απλή στην παρασκευή της σε κατσαρόλα. Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μαγειρέψετε στο μάτι της κουζίνας, αλλά είναι ωραίο να έχετε μια άλλη επιλογή για τις πολυάσχολες μέρες. 

Ροδίζουμε το κρέας:  Μαγειρεύουμε και θρυμματίζουμε το μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Βράζουμε το λουκάνικο και το αφήνουμε στην άκρη.

Προετοιμάστε τις πατάτες σας:  Ξεφλουδίστε κάθε πατάτα, κόψτε τη στη μέση και κάντε περίπου φέτες 1/4 ίντσας. Μπορείτε να τις κόψετε σε φέτες σε τέταρτα, κάνοντας τις πατάτες πιο μεγάλες σε μέγεθος μπουκιάς.

Βράστε τις πατάτες σας:  Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με το ζωμό κότας. Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Σοτάρουμε:  Όσο βράζουν οι πατάτες, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνδυάστε τα υλικά μαζί: Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέστε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο slow cooker.

Μαγειρέψτε: Μαγειρέψτε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 3 έως 4 ώρες ή σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 έως 6 ώρες.

Τελευταία 30 λεπτά: Προσθέστε το λάχανο ή το σπανάκι στο slow cooker σας.

Read More  Κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης

Συμβουλές για την παρασκευή σπιτικής σούπας

Λατρεύω το Zuppa Toscana όπως είναι, αλλά εδώ είναι μερικές αλλαγές που χρησιμοποιώ με προσοχή:

Υποκατάστατο για Heavy Cream: Η παχύρρευστη κρέμα δίνει σε αυτή τη σούπα πολύ άρωμα, αλλά αν δεν έχετε στο χέρι, μπορείτε να δοκιμάσετε υποκατάστατα! Αντί να χρησιμοποιείτε παχύρρευστη κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό και μισό ή 1 φλιτζάνι γάλα με τρεις κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου ανακατεμένο.

Προσθέστε περισσότερα λαχανικά: Αν σας αρέσουν περισσότερα λαχανικά, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά καρότα ή καλαμπόκι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω σπανάκι αντί; Ναί! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι ή λάχανο σε αυτή τη σούπα Zuppa Toscana.

Προσθέστε θερμότητα: Εάν προσθέσετε λίγο νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, η πικάντικη γεύση αυτής της συνταγής θα αυξηθεί κατά ένα βαθμό!

Αποθήκευση υπολειμμάτων

Αυτή η νόστιμη σούπα Zuppa Toscana κάνει τα τέλεια αποφάγια!

Στο ψυγείο: ετοιμάστε και φτιάξτε αυτή τη σούπα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις κρυώσει, τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ. Θα κρατήσει στο ψυγείο σας για 2 με 3 ημέρες.

Καταψύκτης: Αν σκοπεύετε να καταψύξετε αυτή τη σούπα, σας συνιστώ να αφήσετε έξω τις πατάτες και το λάχανο και να το προσθέσετε λίγο πριν το σερβίρετε. Μαγειρέψτε τη σούπα (χωρίς τις πατάτες και το λάχανο) και φυλάξτε τη σούπα σε σακούλα με φερμουάρ (μην ξεχάσετε να της γράψετε την ημερομηνία!) για περίπου ένα μήνα.

Για να ξαναζεστάνετε: Αν ξαναζεσταίνετε από κατεψυγμένο, ξεπαγώστε τη σούπα όλη τη νύχτα στην κατάψυξη. Λίγο πριν το σερβίρετε, προσθέστε τις μαγειρεμένες πατάτες και το λάχανο και μαγειρέψτε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις το λάχανο αρχίσει να μαραίνεται, είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Leave a Comment