Κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης

ο Creamy Tuscan Garlic Chicken έχει την πιο εκπληκτική κρεμώδη σάλτσα σκόρδου με σπανάκι και λιαστές ντομάτες. Αυτό είναι ένα ποιοτικό γεύμα εστιατορίου που γίνεται εύκολα στο σπίτι σε μόλις 30 λεπτά!

Αφού δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή, τότε πρέπει επίσης να δοκιμάσετε αυτή την κρεμώδη γαρίδα σκόρδου της Τοσκάνης και αυτόν τον τρελά καλό κρεμώδη σολομό σκόρδου της Τοσκάνης.   Είναι επίσης αξέχαστα γεύματα με σκόρδο Τοσκάνης με τα οποία θα εντυπωσιαστεί η οικογένειά σας!

Κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης

Αυτό το κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης έχει γεύση σαν να είναι κατευθείαν από εστιατόριο. Την πρώτη φορά που το έφτιαξα, δεν μπορούσα καν να ξεπεράσω πόσο καταπληκτική ήταν η κρεμώδης σάλτσα! Έχει τόσο νόστιμη κρεμώδη γεύση σκόρδου με σπανάκι και λιαστές ντομάτες. Μόλις το δοκιμάσετε, θα είναι αγάπη με την πρώτη μπουκιά!

AD

Όχι μόνο έχει εκπληκτική γεύση, αλλά αυτό το κοτόπουλο με σκόρδο Τοσκάνης είναι τόσο εύκολο να το φτιάξετε. Μου αρέσει που μαγειρεύεται σε ένα τηγάνι κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι. Αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε που περιλαμβάνει προετοιμασία χωρίς φασαρία με γκουρμέ αποτελέσματα. Βάλτε αυτό το γεύμα στην κορυφή της λίστας που πρέπει να κάνετε!

Συστατικά στο κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης

Πολλά από αυτά τα συστατικά είναι βασικά που θα έχετε ήδη στο ντουλάπι ή στο ψυγείο σας. Συνδυάζονται τόσο εύκολα για να φτιάξουν το ΚΑΛΥΤΕΡΟ Κρεμώδες Τοσκάνης Σκόρδο Κοτόπουλο που είχα ποτέ! Ελέγξτε την κάρτα συνταγής στο κάτω μέρος της ανάρτησης για όλες τις ακριβείς μετρήσεις.

Read More  Σαλάτα με νουντλς με φιδέ

AD

  • Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα: Το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες θα λειτουργήσει καλύτερα γιατί θα ψηθεί ομοιόμορφα και γρήγορα.
  • Ελαιόλαδο:  Χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα του κοτόπουλου έτσι ώστε το εξωτερικό του να ροδίσει.
  • Αλάτι:  Το αλάτι ενισχύει τις γεύσεις της συνταγής.
  • Heavy Cream:  Η ελαφρώς γλυκιά και κρεμώδης βάση της σάλτσας.
  • Ζωμός κοτόπουλου:  Αυτό προσθέτει γεύση στη βάση της σάλτσας.
  • Σκόνη σκόρδου:  Προσθέτει πλούσια τολμηρή γεύση σκόρδου στο κοτόπουλο και τη σάλτσα.
  • Ιταλικά καρυκεύματα:  Αυτό είναι το τέλειο μείγμα καρυκευμάτων που δίνουν στη σάλτσα σας απίστευτα καλή γεύση. Μπορείτε να το φτιάξετε και στο σπίτι με αυτή την εύκολη συνταγή!
  • Τυρί παρμεζάνας:  Χρησιμοποιήστε φρεσκοτριμμένο τυρί από ένα κομμάτι, αν είναι δυνατόν για την καλύτερη συνοχή στη σάλτσα σας.
  • Σπανάκι: Αυτό προσθέτει ένα όμορφο χρώμα και γεύση (συν ότι είναι υγιεινό!) στο πιάτο.
  • Λιαστές ντομάτες:  Η γεύση της λιαστής ντομάτας στη σάλτσα κρέμας είναι εκπληκτική!

Πώς να φτιάξετε κοτόπουλο Τοσκάνης

Αυτό είναι ένα ποιοτικό γεύμα εστιατορίου που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα στο σπίτι. Είναι αβίαστο, αλλά τόσο εντυπωσιακό. Η γεύση είναι τόσο καλή που θα έχετε εμμονή με αυτό το δείπνο!

AD

Μαγειρέψτε το κοτόπουλο: Σε ένα  μεγάλο τηγάνι  προσθέστε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή μέχρι να ροδίσει) και μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.

Φτιάξτε τη σάλτσα: Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα, το ζωμό κοτόπουλου, τη σκόνη σκόρδου, τα ιταλικά καρυκεύματα και το τυρί παρμεζάνα στο τηγάνι. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. 

Read More  Κρεμώδες μανιτάρι κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα Φλωρεντίας

Προσθέστε λαχανικά: Προσθέστε το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να μαραθεί το σπανάκι. 

Ανακατεύουμε: Προσθέτουμε το κοτόπουλο ξανά στο τηγάνι και σερβίρουμε πάνω από τα ζυμαρικά αν θέλουμε.

AD

Συμβουλές και παραλλαγές

Το κρεμώδες κοτόπουλο σκόρδου Τοσκάνης είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που είχε η οικογένειά μας. Το σερβίρουμε συχνά πάνω από ζυμαρικά για να το κάνουμε ένα νόστιμο γεύμα. Θα λατρέψετε τις γεύσεις και την ευελιξία αυτού του κρεμώδους κοτόπουλου όπως κι εμείς!

Σερβίρετε με ζυμαρικά: Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κοτόπουλο με τόσα πολλά πράγματα! Δοκιμάστε  τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, Στιγμιαίο Πουρέ Πατάτας ή Πουρέ Κουνουπιδιού.

Προσθέστε λαχανικά: Τα φρέσκα λαχανικά στον ατμό ή μια ελαφριά σαλάτα είναι υπέροχες πλευρές για να προσθέσετε φρεσκάδα στο γεύμα. 

Πρωτεΐνη: Αντικαταστήστε το κοτόπουλο με σολομό ή γαρίδες . Η γλυκιά σάλτσα κρέμας σκόρδου θα συνδυαστεί τέλεια και με αυτά τα κρέατα και θα σας δώσει κάποια ποικιλία στις πρωτεΐνες σας.

Πώς να ξέρετε πότε είναι έτοιμο το κοτόπουλο: Για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο σας έχει ψηθεί παντού, ψάξτε να τρέξουν οι χυμοί. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το κοτόπουλο πρέπει να ψηθεί σε εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ψήσει τέλεια το κοτόπουλο.

Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​τυρί (από ένα μπλοκ):  Για την πιο κρεμώδη σάλτσα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Τα προ-τριμμένα τυριά επικαλύπτονται με συντηρητικά που τα εμποδίζουν να λιώσουν τελείως και θα έχουν σαν αποτέλεσμα κοκκώδη σάλτσα.

Κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου: Βεβαιωθείτε ότι το κρεμώδες σκόρδο τοσκάνης σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν το μαγείρεμα. Θα ψηθεί πιο ομοιόμορφα από ότι αν είναι ακόμα κρύο. Επίσης, στεγνώστε το εντελώς και αλατοπιπερώστε το καθώς ψήνεται στο λαδωμένο τηγάνι.

Read More  One Pot Greek Chicken and Lemon Rice – το καλύτερο κοτόπουλο και ρύζι ποτέ!

ΕΝΑ Δ

AD

Αποθήκευση υπολειμμάτων

Σπάνια έχουμε υπολείμματα από αυτό το κρεμώδες κοτόπουλο με σκόρδο Τοσκάνης γιατί τα παιδιά μου γλείφουν τα πιάτα τους καθαρά! Αλλά αν το κάνετε, έχει νόστιμη γεύση, ίσως και καλύτερη, την επόμενη μέρα!

Στο ψυγείο: Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει εντελώς. Μέσα σε 2 ώρες από το μαγείρεμα, τοποθετήστε το κοτόπουλο σε αεροστεγές δοχείο και θα κρατήσει για 3-4 ημέρες.

Στην κατάψυξη: Μπορείτε να το καταψύξετε αφού το μαγειρέψετε για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα κατάψυξης! Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο και θα διαρκέσει 6 μήνες.

Ξαναζέσταμα: Αν είναι παγωμένο, αφήστε το κοτόπουλο να ξεπαγώσει στο ψυγείο για μια νύχτα. Μόλις ξεπαγώσει, μπορείτε να ζεστάνετε το κοτόπουλο στη σόμπα σε μέτρια φωτιά. Χρειάζεται να χτυπήσετε καλά τη σάλτσα για να επιστρέψει η σάλτσα στην αρχική της κρεμώδη υφή. Προσθέστε επιπλέον ζωμό κοτόπουλου ή κρέμα αν η σάλτσα σας σπάει.

Leave a Comment