Κορεατικά μπολ με μοσχαρίσιο κιμά και ρύζι

Τα κορεάτικα μπολ με μοσχαρίσιο κιμά και ρύζι είναι τόσο απίστευτα εύκολο να γίνουν και θα γίνουν τα αγαπημένα της οικογένειας! Αυτό κάνει το τέλειο βραδινό γεύμα.

Ένα τόσο απλό γεύμα με όλη τη γεύση! Δοκιμάστε αυτές τις διαφορετικές παραλλαγές κορεάτικου βοείου κρέατος σε αυτές τις συνταγές: Κορεάτικο μοσχαρίσιο κιμά Stir Fry  ή Κορεάτικο μοσχαρίσιο κρέας αργής μαγειρέματος.

Κορεατικά μπολ με μοσχαρίσιο κιμά και ρύζι

Αυτό ακριβώς εδώ είναι το αγαπημένο μου βραδινό γεύμα των αγοριών. Με παρακαλούν να το φτιάχνω κάθε εβδομάδα. Επειδή ήμασταν τόσο απασχολημένοι με το Lacrosse, το έχουμε κάθε εβδομάδα. Απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να γίνει.

Εύκολα, ελάχιστα υλικά, και τα παιδιά μου το καταβροχθίζουν. Αυτό το γεύμα έγινε το νέο μου BFF.

AD

Ο κιμάς μοσχάρι χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ροδίσει, αλλά εξακολουθείτε να έχετε αυτή την υπέροχη κορεάτικη γεύση σε αυτό το γεύμα. Ο συνδυασμός μαύρης ζάχαρης, σάλτσας σόγιας, σησαμέλαιου και τζίντζερ είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Βοηθά να φτάσει η γεύση στο επόμενο επίπεδο με τα απλά υλικά της κουζίνας. Το καλύτερο είναι ότι επειδή αγαπάμε τόσο πολύ τις ασιατικές γεύσεις, έχω πάντα αυτά τα υλικά στο χέρι. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να αγοράζω ένα κιλό μοσχαρίσιο κιμά κάθε εβδομάδα.

Θα λατρέψετε αυτό το γεύμα όπως και εμείς! Είναι τόσο νόστιμο όταν σερβίρεται πάνω από ρύζι και μου αρέσει να προσθέτω μερικά λαχανικά στο μπολ μου για να το κάνω ένα καλά στρογγυλεμένο γεύμα.

Read More  Κοτόπουλο και ρύζι στο φούρνο

Πασπαλίστε με λίγο σουσάμι και φρέσκα φρέσκα κρεμμυδάκια και θα έχετε το πιο εύκολο γεύμα που θα φτιάξετε ποτέ! Θα το κάνετε ξανά και ξανά!

Πώς φτιάχνετε κορεατικά μπολ με μοσχαρίσιο κιμά και ρύζι;

Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρέψτε τον κιμά και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι ροζ. Στραγγίστε το λίπος.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το πιπέρι. Περιχύνουμε με τον κιμά και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα δύο λεπτά.

Σερβίρουμε πάνω από ζεστό ρύζι και γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σουσάμι.

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να μαγειρευτεί ο μοσχαρίσιος κιμάς;

Το εσωτερικό ενός ακατέργαστου χάμπουργκερ περιέχει συνήθως βακτήρια και είναι ασφαλέστερο εάν ψηθεί καλά. Το USDA ορίζει την ελάχιστη ασφαλή θερμοκρασία για τον κιμά στους 160 βαθμούς Φαρενάιτ.

Μπορείτε να το φτιάξετε με κοτόπουλο;

Ναί! Αυτή είναι επίσης μια υπέροχη γεύση κοτόπουλου. Σοτάρετε το κοτόπουλο σας με όλα τα υλικά. Μαγειρέψτε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.

Ποιο είναι το καλύτερο ρύζι για χρήση;

  • άσπρο ρύζι
  • καστανό ρύζι
  • ρύζι γιασεμί

Leave a Comment