Καπνιστό λουκάνικο και ρύζι – γρήγορο γεύμα σε μια κατσαρόλα

Αυτή η κατσαρόλα με λουκάνικο και ρύζι είναι μια γρήγορη συνταγή για δείπνο σε μια κατσαρόλα που ξεπερνάει πολύ το βάρος της όσον αφορά την προσπάθεια έναντι των αποτελεσμάτων. Το καπνιστό λουκάνικο είναι το κόλπο! Προσθέτει έναν τόνο γεύσης που απορροφάται από το ρύζι. Έχω χρησιμοποιήσει kransky, αλλά οποιοσδήποτε τύπος μπορεί να κάνει – kielbasa, chorizo, κ.λπ.

Έχει γεύση σαν το Jambalaya , μείον τις γεύσεις cajun και πολύ πιο γρήγορα!

Μια κατσαρόλα καπνιστό λουκάνικο και ρύζι

Όπως και το τηγανητό ρύζι «αποθέστε και ψήστε» που μοιράστηκα πριν από μερικές εβδομάδες, αυτή η συνταγή κατσαρόλας ρυζιού σχεδιάστηκε ως ένα γρήγορο και χαμηλής προσπάθειας πιάτο. Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει είναι η χρήση καπνιστών λουκάνικων.

 Ένα ανεπαρκώς χρησιμοποιημένο αλλά οικονομικό συστατικό που πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τα καπνιστά λουκάνικα όπως το kransky και το kielbasa (πολωνικά λουκάνικα) έχουν έναν τόνο γεύσης χάρη στην καπνιστή γεύση τους και το γενναιόδωρο καρύκευμα στο ίδιο το λουκάνικο.

Τηγανίζουν σε ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, αφήνοντας πίσω τους μια στοίβα από καλά υλικά που γαργαλάνε τη γεύση στο λάδι που στη συνέχεια αποτελεί την κύρια γεύση για αυτό το γεύμα ρυζιού.

Και εκεί είναι η ομορφιά αυτής της συνταγής: η ακριβής γεύση που θα καταλήξετε στο ρύζι εξαρτάται από τα λουκάνικα που χρησιμοποιείτε. Όλα είναι ελαφρώς διαφορετικά, μερικά πιο καπνιστά από άλλα, με ελαφρώς διαφορετικά καρυκεύματα.

Ένα πιάτο, διαφορετικές γεύσεις!

Συστατικά σε αυτό το καπνιστό λουκάνικο και ρύζι

Μη διστάσετε να αλλάξετε τα λαχανικά αυτής της συνταγής σε ό,τι θέλετε, αρκεί να κρατήσουν έως και 20 λεπτά χρόνο μαγειρέματος στη σόμπα.

Read More  Κοτόπουλο βούτυρο

Καπνιστά λουκάνικα – Έχω χρησιμοποιήσει λουκάνικα kransky εδώ, αλλά οποιοδήποτε καπνιστό λουκάνικο θα λειτουργήσει εδώ. Άλλα καπνιστά λουκάνικα που μπορεί να γνωρίζετε περιλαμβάνουν το andouille, το kielbasa και το καπνιστό chorizo. Είναι καλά καρυκευμένα, οπότε διοχετεύουν έναν τόνο γεύσης στο λάδι που στη συνέχεια αρωματίζει ολόκληρο το πιάτο.

Τι ακριβώς είναι τα καπνιστά λουκάνικα; Τα καπνιστά λουκάνικα είναι λουκάνικα που έχουν εκτεθεί στον καπνό του ξύλου που καίγεται, ο οποίος προσδίδει μια υπέροχη γεύση καπνού. Είναι συνήθως μαγειρεμένα λουκάνικα όπως το πολωνικό kielbasa, το andouille και το είδος που βλέπετε στο αμερικανικό μπάρμπεκιου. 

Ωστόσο, μερικές φορές θα δείτε λουκάνικα που μοιάζουν με σαλάμι τα οποία είναι ωριμασμένα, αποξηραμένα και κρύα καπνισμένα (που σημαίνει ότι είναι τεχνικά άψητα).

Τα καπνιστά λουκάνικα μπορούν να τεμαχιστούν τακτοποιημένα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία των λουκάνικων kransky παρακάτω, σε αντίθεση με τα εντελώς ωμά λουκάνικα.Δεν έχει σημασία αν τα καπνιστά λουκάνικα που παίρνετε είναι μαγειρεμένα ή άψητα επειδή μαγειρεύονται σε αυτή τη συνταγή.

Ωμά λουκάνικα – Ακόμη και τα ωμά λουκάνικα θα λειτουργήσουν σε αυτή τη συνταγή, επειδή αφήνουν κι αυτά ένα τόνο γεύσης στην κατσαρόλα! Δεν μπορείτε να τα κόψετε πραγματικά σε φέτες, επειδή το κρέας είναι ωμό και στραγγιστό, οπότε απλά κόψτε σε μικρά κομμάτια. Καταλήγουν να μοιάζουν με μίνι κεφτεδάκια – είναι τόσο καλό!

Ρύζι – Αυτή η συνταγή γίνεται καλύτερα με ρύζι με μακριά κόκκους για αυτήν τη μέθοδο μαγειρέματος σε μια κατσαρόλα, επειδή είναι το λιγότερο κολλώδες, ώστε να έχετε την πιο ωραία υφή μόλις ψηθεί. Άλλοι τύποι ρυζιού που λειτουργούν:– Ρύζι μπασμάτι – ίδια αφράτη υφή, αλλά έχετε το άρωμα μπασμάτι (που είναι υπέροχο!)
– Λευκό ρύζι μεσαίου και κοντού κόκκου – λειτουργεί τέλεια αλλά το ρύζι είναι λίγο πιο κολλώδες (έτσι είναι αυτά τα ρύζι) οπότε μην περιμένετε το ίδια χαλαρή υφή ρυζιού που βλέπετε στο βίντεο. Θα σβολιάσει λίγο παραπάνω.

Read More  Συγκομίστε σαλάτα κοτόπουλου Cobb με βινεγκρέτ με μέλι μήλου

– Ρύζι γιασεμί – μειώστε το νερό κατά 1/4 φλιτζάνι (η αναλογία νερού προς ρύζι είναι χαμηλότερη από άλλα ρύζι.Η συνταγή δεν θα λειτουργήσει όπως γράφτηκε για: καστανό ρύζι, παέγια ή ρύζι ριζότο, άγριο ρύζι, κινόα ή άλλα ειδικά ρύζι. Θα πρέπει να καταλάβω την αναλογία υγρών/ρυζιού και τις ώρες μαγειρέματος.

Κρεμμύδι και σκόρδο – Απαραίτητα αρωματικά για τη γευστική βάση.

Καπνιστή πάπρικα – Το μπαχαρικό που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει το ρύζι. Δεν χρειαζόμαστε πολλή γεύση σε αυτό το πιάτο γιατί τα καπνιστά λουκάνικα προσθέτουν τόσα πολλά!

Ζωμός/ζωμός κοτόπουλου – Φροντίστε να χρησιμοποιείτε χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο για να βεβαιωθείτε ότι το πιάτο δεν είναι πολύ αλμυρό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ζωμός λαχανικών .

Πιπεριά / πιπεριές – Χρησιμοποίησα ένα από κάθε κόκκινο και κίτρινο σε αυτή τη συνταγή. Υπέροχα χρώματα!Άλλα λαχανικά που θα λειτουργήσουν περιλαμβάνουν: καρότα, καλαμπόκι, σέλινο, κολοκυθάκια, πράσινα φασόλια, μπρόκολο, κουνουπίδι (αν και το μπρόκολο και το κουνουπίδι θα γίνουν λίγο πιο μαλακά από το ιδανικό).


Πώς να φτιάξετε λουκάνικο και ρύζι

Όλα φτιαγμένα σε μια κατσαρόλα – ωραία και εύκολα!

Μαγειρέψτε πρώτα τα λουκάνικα για να γίνουν ωραία και χρυσαφένια και για να αρωματίσετε το λάδι που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να αρωματίσει όλο το πιάτο. Μην υποτιμάτε πόση γεύση βγάζουν τα καπνιστά λουκάνικα!Μόλις χρυσίσουν τα λουκάνικα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Θα τα προσθέσουμε ξανά αργότερα.

Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Απαραίτητα αρωματικά με τα οποία ξεκινάει σχεδόν κάθε αλμυρό πιάτο σε αυτόν τον ιστότοπο!Αφού βάλουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά. Το προσθέτω αργότερα γιατί ψήνεται λίγο πιο γρήγορα.

Προσθέστε άψητο ρύζι και ζωμό – Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέστε το ωμό ρύζι, το ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μαγειρεμένα λουκάνικα ξανά στην κατσαρόλα.Δεν χρειάζεται να ξεπλύνετε πρώτα το ρύζι, εκτός και αν σας απασχολεί η καθαριότητα του ρυζιού (το ρύζι σε πακέτα στο (τα παντοπωλεία πρέπει να είναι εντάξει, δεν το ξεπλένω ποτέ). νερό που θα κολλήσει στο ρύζι και θα κάνει το μαγειρεμένο ρύζι λίγο πιο μοσχομυρισμένο / υγρό από το προβλεπόμενο.

Read More  Σαλάτα με νουντλς με φιδέ

Αφήνουμε να σιγοβράσει – Ανακατεύουμε και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις η επιφάνεια έχει φυσαλίδες, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό (ή σε μέτρια χαμηλή αν έχετε αδύναμη σόμπα) μέχρι η επιφάνεια να αναβράζει απαλά.

Μαγειρέψτε 20 λεπτά – Τοποθετήστε το καπάκι και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Προσθέστε αρακά – Προσθέστε τα αποψυγμένα μπιζέλια στην επιφάνεια του ρυζιού και μετά ξαναβάλτε το καπάκι. Εργαστείτε γρήγορα εδώ, για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια θερμότητας. Η υπολειπόμενη θερμότητα στο ρύζι θα μαγειρέψει τον αρακά.

Ξεκούραση 10 λεπτά – Ένα ουσιαστικό βήμα με οποιαδήποτε συνταγή ρυζιού που επιτρέπει στο ρύζι να τελειώσει το ψήσιμο ομοιόμορφα.

Αφράτε και σερβίρετε! Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να αφρατέψετε το ρύζι, ανακατέψτε τον μαϊντανό (αν το χρησιμοποιήσετε, είναι 100% προαιρετικό) και σερβίρετε!

Το ρύζι είναι ζουμερό και έχει απορροφήσει τη γεύση που έχει μείνει στην κατσαρόλα από το μαγείρεμα των λουκάνικων. Στην πραγματικότητα, έχει γεύση σχεδόν σαν μια απλούστερη εκδοχή του Jambalaya ή της Paella . Υπάρχει μια μικρή ποικιλία από καρυκεύματα στο πιάτο, αλλά συνολικά, η ίδια ποσότητα γεύσης! Αν αυτό έχει νόημα?!?!

Ένα γεύμα μιας κατσαρόλας!

Αυτή η συνταγή σερβίρει 4 έως 5 και περιέχει 2 κρεμμύδια, 2 πιπεριές και 2 φλιτζάνια μπιζέλια, τα οποία νομίζω ότι είναι αρκετά λαχανικά ανά μερίδα για να είναι ένα πλήρες γεύμα.

Για έναν γρήγορο τρόπο να αυξήσετε την ποσόστωση λαχανικών σε αυτό, ανακατέψτε μερικές χούφτες baby σπανάκι όταν αφρατεύετε το ρύζι. Η αχνιστή ζέστη θα μαραθεί το σπανάκι σε δευτερόλεπτα! – Nagi x


Leave a Comment