Η καλύτερη σπιτική συνταγή σάλτσας Alfredo ποτέ!

Αυτή είναι η πιο κρεμώδης και νόστιμη σπιτική σάλτσα alfredo που έχετε φτιάξει ποτέ! Είναι μια δοκιμασμένη και αληθινή συνταγή που θα ανεβάσει όλα τα αγαπημένα σας πιάτα ζυμαρικών στο επόμενο επίπεδο.

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής συνταγή μου για καλό λόγο! Αν αγαπάτε το αλφρέντο όσο κι εγώ, δοκιμάστε αυτό το κρεμώδες ζυμαρικό με γαρίδες με σκόρδο Alfredo , Instant Pot Chicken Alfredo Pasta ή το Asiago Garlic Alfredo Pasta . 

Η καλύτερη σάλτσα Alfredo

Αυτή είναι ίσως μια από τις αγαπημένες μου συνταγές εδώ στο blog. (Είναι επίσης αγαπημένο για τους αναγνώστες!) Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ πάντα να βασίζομαι στην οικογένειά μου ότι θα φάει είναι η σπιτική μου σάλτσα alfredo πάνω από ζυμαρικά. Με τη σάλτσα alfredo αυτή την κρεμώδη, τυρώδη και γευστική, είναι τόσο δύσκολο να αντισταθείς!

Πρόσφατα είχαμε παρέα για δείπνο και έφτιαξα αυτά τα ρολά με μπέικον κοτόπουλο με σκόρδο Alfredo . Είναι πάντα μια τεράστια επιτυχία! Αυτή η σπιτική σάλτσα αλφρέντο κάνει πραγματικά κάθε πιάτο να λάμπει. Είναι παχύρρευστο και κρεμώδες, επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά και η γεύση του είναι εκτός κόσμου. Είναι η ποιότητα του εστιατορίου που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!

ΕΝΑ Δ

Υλικά που χρειάζεστε για να το φτιάξετε

Χρειάζεστε μόνο μερικά απλά υλικά για να φτιάξετε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ σάλτσα alfredo. Αυτή η σάλτσα έχει απλώς μια λεία, κρεμώδη υφή που λιώνει στο στόμα σας. Για την καλύτερη δυνατή γεύση, η χρήση των πιο φρέσκων υλικών είναι το κλειδί! Η φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη από το μπλοκ είναι ένα από αυτά τα βασικά συστατικά. Αυτό θα δημιουργήσει μια λεία υφή σάλτσα και όχι μια κοκκώδη.

Βούτυρο: Και τα δύο ανάλατα ή αλατισμένα λειτουργούν για αυτή τη συνταγή σάλτσας alfredo. Εάν χρησιμοποιείτε αλατισμένο βούτυρο, τότε απλώς προσαρμόστε το επιπλέον αλάτι που χρησιμοποιείτε ή παραλείψτε το εντελώς.

Read More  Μηλόπιτα καραμέλας

Heavy Cream:  Πρέπει να προσθέσετε έτσι ώστε η σάλτσα σας να είναι πλούσια και κρεμώδης.

Τυρί κρέμα: Το μυστικό μου συστατικό! Αυτό προσθέτει μια ωραία, πηχτή συνοχή στη σάλτσα αλφρέντο σας.

Ψιλοκομμένο σκόρδο: Για την καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​σκόρδο.

Σκόνη σκόρδου: Γιατί δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με πολύ σκόρδο! Προσθέστε λίγο από αυτό, ώστε η σάλτσα σας να έχει λίγη επιπλέον αλμυρή γεύση.

Ιταλικά καρυκεύματα : Το αγαπημένο μου μείγμα βοτάνων! Κάνουν τη σάλτσα να μυρίζει και να έχει υπέροχη γεύση.

Αλάτι και πιπέρι: Προσθέστε και τα δύο κατά προτίμηση.

Τριμμένη παρμεζάνα: Η χρήση φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας είναι καλύτερο. Το τυρί σε σκόνη θα δημιουργήσει μια κοκκώδη υφή και δεν λιώνει όταν θερμαίνεται. Αυτό οφείλεται σε όλα τα συντηρητικά που προστίθενται.

Πώς να φτιάξετε τη σάλτσα Alfredo από το μηδέν

Αυτή η συνταγή σάλτσας alfredo όχι μόνο χρησιμοποιεί εξαιρετικά απλά υλικά, αλλά είναι τόσο γρήγορη και εύκολη! Απλώς συνδυάστε όλα τα υλικά σας σε ένα τηγάνι και αποκτήστε κρεμώδη, τυρώδη καλοσύνη. Είναι τόσο καλό!

Χτυπάμε μαζί τα γαλακτοκομικά υλικά: Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.

Προσθέστε καρυκεύματα:  Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σκόνη σκόρδου, τα ιταλικά καρυκεύματα και αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ανακατεύουμε με τυρί:  Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Πυκνώστε τη σάλτσα σας:  Βράστε και συνεχίστε να μαγειρεύετε για περίπου 3-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Toss With Pasta:  Ανακατέψτε τη σάλτσα alfredo με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά! Πάντα πηγαίνω για noodles fettuccine για να φτιάξω το καλύτερο fettuccine alfredo ποτέ!

ΕΝΑ Δ

Πόσα φλιτζάνια αποδίδει;

Όταν τελειώσετε με την παρασκευή της σάλτσας alfredo, θα μπορείτε να γεμίσετε ένα ψηλό βάζο κονσερβοποίησης. Αυτό είναι περίπου 14 έως 16 ουγγιές (1 λίβρα) ζυμαρικά ή 2 φλιτζάνια σάλτσας. Μου αρέσει να κρατάω λίγη σάλτσα στο πλάι για να βυθίζω τα κριτσίνια .

Read More  Slow Cooker Beef and Broccoli

ΕΝΑ Δ

Συχνές ερωτήσεις για τη σάλτσα Alfredo

Αυτή η παχύρρευστη, τυρώδης και γευστική σάλτσα είναι αγαπημένη για τους αναγνώστες για καλό λόγο! Αυτές είναι μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις που μου κάνουν, ελπίζω να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη σπιτική σάλτσα alfredo των ονείρων σας!

Μπορώ να φτιάξω σάλτσα Alfredo με γάλα αντί για κρέμα; Η προσθήκη γάλακτος είναι πάντα μια επιλογή. Θα καταλήξετε με πιο ελαφριά και λιγότερο παχύρρευστη συνοχή, αλλά θα λειτουργήσει. Το μισό και το μισό είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εάν πρέπει να πήξετε λίγο περισσότερο τη σάλτσα σας, προσθέστε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

Πώς μπορώ να κάνω τη σάλτσα μου πιο πηχτή;  Όταν προσθέτετε το τυρί κρέμα, κόβετε σιγά σιγά κομμάτια τυριού κρέμα καθώς ανακατεύετε. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας πιο πηχτής και κρεμώδους σάλτσας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα roux χρησιμοποιώντας ίση ποσότητα βουτύρου στο αλεύρι, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού.

Είναι αυτή η σάλτσα Alfredo χωρίς γλουτένη; Αυτή η συνταγή θεωρείται χωρίς γλουτένη! Έχει εκπληκτική γεύση χωρίς υποκατάστατα.

Γίνεται η σάλτσα Alfredo με τυρί;  Πρόκειται για μια σάλτσα ζυμαρικών με βάση το τυρί που είναι πλούσια σε γεύση. Δεν σκληραίνει όμως όπως το τυρί.

Μπορώ να το κάνω χωρίς γαλακτοκομικά; Υπάρχουν αντικαταστάσεις για να το κάνετε αυτό χωρίς γαλακτοκομικά, αλλά δεν το συνιστώ αν ψάχνετε για μια αυθεντική σάλτσα αλφρέντο. Έχοντας γαλακτοκομικά στη συνταγή το κάνει πλούσιο, κρεμώδες και απαλό. Εάν πρέπει οπωσδήποτε, τότε αλλάξτε τη βαριά κρέμα με μια κρέμα γάλακτος ή γάλα ξηρών καρπών χωρίς γαλακτοκομικά και χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα τυριά χωρίς γαλακτοκομικά ή vegan . Λάβετε υπόψη ότι η υφή μπορεί να καταλήξει ελαφρώς διαφορετική.

Τι πρωτεΐνη μπορώ να προσθέσω; Η σάλτσα Alfredo ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο ή ψάρι. Δοκιμάστε αυτό το τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνα ή σκόρδο σολομό με καστανή ζάχαρη !

AD

Συμβουλές και παραλλαγές

Νομίζω ότι αυτή η σάλτσα είναι ακόμα καλύτερη από οποιοδήποτε εστιατόριο στο οποίο έχω πάει και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας! Είναι παχύρρευστο, κρεμώδες και πλούσιο. Η τέλεια σάλτσα για τα αγαπημένα σας ζυμαρικά. Ξέρω ότι γρήγορα θα συμφωνήσετε ότι είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Αυτή θα είναι μια συνταγή που φτιάχνετε ξανά και ξανά, όπως και εγώ!

Read More  Συνταγή με κρεμώδη παρμεζάνα σκόρδο λαχανάκια Βρυξελλών

Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα: Αποφύγετε να χωρίσετε τη σάλτσα αλφρέντο όταν την ανακατεύετε ανακατεύοντάς την μαζί αντί να ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μαγειρέψτε χαμηλό και αργό: Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι να μην υπερθερμαίνετε τη σάλτσα αλφρέντο σας. Προσθέστε σιγά σιγά τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και για μικρό χρονικό διάστημα. Το λιωμένο τυρί θα σπάσει και θα χωριστεί μόλις ζεσταθεί πολύ αφήνοντας το τυρί σας σβολιασμένο. Μην βράζετε ή υπερθερμαίνετε. Το βράσιμο θα χωρίσει και θα καταστρέψει τη σάλτσα αλφρέντο. Αν ανησυχείτε για την υπερθέρμανση, τότε προσθέστε την παρμεζάνα σας με σβηστή φωτιά. Αυτό θα αποτρέψει επίσης τη συσσώρευση!

Επιλογές πρωτεϊνών: Το ψητό κοτόπουλο, το ψάρι, το τριμμένο κοτόπουλο ψητό ή οι γαρίδες είναι υπέροχα με αυτή τη σάλτσα!

Έξτρα καρυκεύματα: Προσθέστε περισσότερα μπαχαρικά και καρυκεύματα, όπως νιφάδες κόκκινης πιπεριάς ή πάπρικα, ώστε το αλφρέντο σας να έχει λίγη θερμότητα, παρόμοια με αυτά τα  ζυμαρικά Alfredo με κοτόπουλο One Pot Cajun .

Διαφορετικό τυρί: Για να αλλάξετε τη γεύση, χρησιμοποιήστε μισό τυρί Romano ή τυρί asiago αντί για παρμεζάνα.

AD

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη σπιτική σάλτσα Alfredo

Με το πόσο εύκολα συνδυάζεται αυτή η σάλτσα αλφρέντο, δεν θα επιστρέψετε ποτέ ξανά στη σάλτσα σε βάζο! Είναι υπέροχο πάνω από σχεδόν οποιοδήποτε ζυμαρικό, αλλά είναι επίσης νόστιμο που χρησιμοποιείται ως ντιπ ή ακόμα και σε πίτσα .

ΒΡΑΔΙΝΟ

Κοτόπουλο Alfredo Pizza

35 λεπτά

ΒΡΑΔΙΝΟ

Ζυμαρικά Αλφρέντο Κοτόπουλου στο φούρνο

50 λεπτά

ΒΡΑΔΙΝΟ

Κοτόπουλο μπέικον σκόρδο Alfredo Roll Ups

50 λεπτά

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ ΚΑΙ ΝΤΙΠ

Κρεμώδες κοτόπουλο Alfredo Dip

25 λεπτά

Αποθήκευση υπολειπόμενης σάλτσας Alfredo

Η σάλτσα Alfredo είναι αγαπημένη στο σπίτι μας και ξέρω ότι δεν θα κρατήσει πολύ, ακόμα κι αν τη διπλασιάσω! Δείτε πώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε ξανά και ξανά.

Αποθήκευση στο ψυγείο: Μου αρέσει να αποθηκεύω τη σάλτσα αλφρέντο μου σε ένα αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Θα μείνει καλά για περίπου 5 ημέρες. Τα συστατικά μπορεί να διαχωριστούν καθώς κάθεται, οπότε ανακατέψτε το γρήγορα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Αναθέρμανση: Το σιγά-σιγά είναι το κλειδί! Χρησιμοποιήστε χαμηλές θερμοκρασίες και ανακατεύετε συχνά. Αν αρχίσει να ξεχωρίζει, ανακατέψτε το σιγά σιγά σε χαμηλή φωτιά στο μάτι της κουζίνας. Καλό είναι να μην ψήνουμε αυτή τη σάλτσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Γίνεται πιο λιπαρό και ξεχωρίζει το ίδιο εύκολα, αν όχι περισσότερο.

Leave a Comment