Ζυμαρικά γαρίδας παρμεζάνας με σκόρδο λεμόνι

Τα ζυμαρικά με γαρίδες παρμεζάνας με λεμόνι σκόρδο φτιάχνονται σε μία μόνο κατσαρόλα και έτοιμα σε 30 λεπτά! Οι φρέσκες γαρίδες μαγειρεύονται σε βουτυρωμένη σάλτσα σκόρδου λεμονιού και στη συνέχεια ρίχνονται σε φρέσκια παρμεζάνα και ζυμαρικά. Είναι απίστευτα καλό και σίγουρα θα γίνει νέο αγαπημένο!

Λατρεύω να μαγειρεύω γαρίδες γιατί ψήνονται τόσο γρήγορα και είναι πολύ πιο ευχάριστο! Ακόμα και τα παιδιά το λατρεύουν ανεξάρτητα από τον τρόπο που το φτιάχνω. Αν ψάχνετε για μερικές δοκιμασμένες και αληθινές νόστιμες συνταγές με γαρίδες, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το scampi με γαρίδες με λεμόνι , αυτό το κρεμώδες ζυμαρικό αλφρέντο με γαρίδες σκόρδου ή αυτήν την κρεμώδη γαρίδα σκόρδου Τοσκάνης .

Ζυμαρικά γαρίδας παρμεζάνας σκόρδου

Πείτε γεια στο νέο σας αγαπημένο γεύμα με μια κατσαρόλα ! Αυτό χάλασε σοβαρά τους γευστικούς μας κάλυκες και έγινε αμέσως αγαπημένο με την πρώτη μπουκιά. Επιστροφή στην εποχή που περιφρονούσα τις γαρίδες. Ναι, μισούσα τις γαρίδες. Αλλά τώρα, πιστεύω ακράδαντα στο να δίνω στα πράγματα μια ευκαιρία. Και αν το σερβίρετε σε κάποιον που δεν αντέχει τις γαρίδες, τότε μπορώ να εγγυηθώ ότι θα φύγει λέγοντας ότι ήταν η καλύτερη γαρίδα που είχαν ποτέ.

Γιατί αυτό το πιάτο είναι τόσο εκπληκτικό; Τα ζυμαρικά, η σάλτσα, οι γαρίδες – είναι όλα μαγειρεμένα τέλεια και καρυκευμένα σωστά. Λατρεύω απολύτως τα ζυμαρικά για δείπνο, και αυτά τα ζυμαρικά είναι αρκετά φανταχτερά για να τα σερβίρω σε φίλους. Φτιάχνεται με ζυμαρικά λιγκουίνι, που μου αρέσει πολύ. Φτιάχνω με αυτό κρεμώδες μανιτάρι κοτόπουλου φλωρεντίν και λουκάνικο Cajun και ήξερα ότι τα ζυμαρικά ήταν τέλεια για αυτή τη συνταγή. Οι γαρίδες είναι τόσο καλές με αυτό, και το λεμόνι αναδεικνύει όλες τις γεύσεις στις γαρίδες και τα ζυμαρικά. Θα το λατρέψετε!

Read More  Slow Cooker Beef and Broccoli

AD

Συστατικά

Το καλύτερο μέρος για αυτό το ζυμαρικό γαρίδας παρμεζάνας με λεμόνι σκόρδο είναι η λίστα των συστατικών. Είναι απλό, καθαρό και ΤΟΣΟ γευστικό. Σίγουρα θα θέλετε να πάρετε ζυμαρικά λιγκουίνι, είναι απολύτως τα αγαπημένα μου! Τα μακαρόνια μπορούν να δουλέψουν αν είστε σε μια πρέζα. Μπορείτε να βρείτε τις μετρήσεις παρακάτω στην κάρτα συνταγής.

  • Ζυμαρικά Linguine: Λεπτά, ελαφριά noodles που συνδυάζονται τέλεια με σάλτσα και γαρίδες.
  • Ελαιόλαδο και βούτυρο:  Το σοτάρισμα της γαρίδας σε συνδυασμό ελαιόλαδου και βουτύρου είναι το κλειδί για μια υπέροχη υφή στις γαρίδες!
  • Σκόρδο  Προσθέστε το σκόρδο στο λάδι με την κόκκινη πιπεριά μέχρι να μυρίσει.
  • Νιφάδες κόκκινου πιπεριού: Προσθέτει λίγη θερμότητα και επιπλέον γεύση.
  • Μεγάλες γαρίδες: Το μεγαλύτερο μέγεθος κρατάει καλύτερα τα ζυμαρικά.
  • Αλάτι και πιπέρι: Για γεύση.
  • Ιταλικό καρύκευμα : Το ιταλικό καρύκευμα είναι ο τέλειος συνδυασμός γεύσης με αυτή τη σάλτσα ζυμαρικών με σκόρδο.
  • Baby Spinach: Προσθέστε το στο τέλος για να έχετε τέλειο μαρασμό χωρίς να μουσκεύει.
  • Τυρί παρμεζάνα: Συνδυάστε με τις γαρίδες και τα ζυμαρικά αφού ψηθούν.
  • Χυμός λεμονιού: Για γεύση (μια κουταλιά της σούπας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε).

Συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες παρμεζάνας με σκόρδο λεμόνι

Το φοβερό με αυτό το γεύμα είναι ότι μαγειρεύεται σε μία μόνο κατσαρόλα. Μόνο που πρέπει να λερώσω μια κατσαρόλα και να παραδώσω ένα καταπληκτικό γεύμα για την οικογένεια είναι ίσως το αγαπημένο μου πράγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Απλώς με κρατάει ενθουσιασμένο με τη μαγειρική!

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά: Σε μια  μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε  και τα αφήνουμε στην άκρη.

Read More  Μπισκότα καλαμποκιού (Crumble Coppice)

Σοτάρουμε το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι σε λάδι: Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσουν.

Μαγειρέψτε τις γαρίδες: Προσθέστε τις γαρίδες και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται ροζ. Στη συνέχεια, προσθέστε ιταλικά καρυκεύματα και σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν.

Συνδυάστε τα ζυμαρικά και τις γαρίδες: Προσθέστε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί και να λιώσει το βούτυρο.

Απολαύστε: Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και μετά σερβίρετε όσο είναι ζεστό.

Συμβουλές για να φτιάξετε ένα γεύμα 30 λεπτών:

Κρατήστε το απλό! Μείνετε σε συνταγές και συστατικά που γνωρίζετε. Αποθηκεύστε τις νέες ιδέες και τα συστατικά σας για μια μέρα που θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο.

Σχεδιάστε εκ των προτέρων.  Όταν επιστρέψετε στο σπίτι με τα παντοπωλεία, προχωρήστε και πλύνετε φρέσκα προϊόντα, ψιλοκόψτε, φτιάξτε ντρέσινγκ κ.λπ. που θα χρησιμοποιήσετε αργότερα μέσα στις συνταγές της εβδομάδας. Τότε είναι έτοιμα να τα αρπάξουν όταν τα χρειαστείς γρήγορα!

Η παραγγελία έχει σημασία.  Ξεκινήστε πρώτα το φούρνο και το νερό να βράζει γιατί αυτά τα πράγματα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Όσο ζεσταίνονται, μπορείτε να εργάζεστε στα επόμενα βήματα.

Αντικαταστήστε, αλλάξτε ή ακόμα και παραλείψτε τα συστατικά που δεν έχετε στη διάθεσή σας ή είναι χρονοβόρα για την προετοιμασία. Εάν ένα συστατικό δεν αλλάξει τη συνολική γεύση του πιάτου και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να δουλέψετε ή να το φτιάξετε, τότε αλλάξτε το ή παραλείψτε το. Χρησιμοποιήστε κάτι που είναι προκατασκευασμένο αντί για παράδειγμα.

Read More  Μπρουσκέτα

Ζητήσετε βοήθεια.  Αναθέστε καθήκοντα όπως το ψιλοκόψιμο ή το να φτιάξετε μια συνοδευτική σαλάτα για να κάνετε τη δουλειά πιο γρήγορα!

AD

Συμβουλές για την παρασκευή ζυμαρικών με γαρίδες παρμεζάνας με σκόρδο λεμόνι

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με γαρίδες παρμεζάνας με σκόρδο είναι ΤΟΣΟ εύκολη! Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή μέχρι να είναι τέλεια για την οικογένειά σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αλλάξετε τα πράγματα και να κάνετε αυτή τη συνταγή δική σας.

Δοκιμάστε διαφορετικά ζυμαρικά: Δοκιμάστε να αλλάξετε τα ζυμαρικά. Το Rotini και το fusilli είναι υπέροχες επιλογές! Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε ένα νουντλς λαχανικών όπως τα νουντλς κολοκυθιού για μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Πρόσθετα συστατικά: Προσθέστε νέα συστατικά όπως μανιτάρια, σπαράγγια, κοτόπουλο, άλλα θαλασσινά και λουκάνικα για να δείτε ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συνδυασμοί. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις ότι αγαπάς!

Προσθέστε κρέμα: Μετατρέψτε το σε κρεμώδη σάλτσα προσθέτοντας λίγη κρέμα γάλακτος και/ή τυρί κρέμα. Ξεκινήστε με ένα φλιτζάνι κρέμα και αυξήστε από εκεί.

Leave a Comment